Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Wrecked”

©CPU – Ymke Dirikx

Altijd als Imagine Dragons een nieuwe single uitbrengt, doet ons dat een beetje denken aan onze oude leraar Latijn. Niet dat hij zo’n grote fan was van de band, we betwijfelen of hij überhaupt van hun bestaan afweet, maar omdat de bandnaam zo’n gigantische tautologie is: zijn alle draken niet imaginair? De jeugd lijkt er zich in elk geval weinig van aan te trekken, want de liedjes van Dan Reynolds en zijn gevleugelde hagedissen worden door heel wat Pukkelpopgangers olijk meegekweeld. Het viertal ziet zichzelf dan ook niet voor niets als een stadionrockband. Nu ja, Måneskin noemt zichzelf ook de redder der rock-‘n-roll, dus dat is niet meteen een referentie. We kunnen er echter niet omheen dat Imagine Dragons zijn status als headliner van de middelgrote festivals heeft gestolen. De Amerikanen hebben met nummers gaande van “Demons” en “Radioactive” tot “Thunder” en “Whatever it Takes” de commerciële radiozenders gedirigeerd.

Toch lijkt er de laatste jaren zand in de machine te zijn gekomen. Op Evolve stonden zeker en vast nog een paar sterke nummers, maar het daaropvolgende Origins had alle moeite om over diezelfde lat te geraken. Die laatste plaat viert dit jaar zelfs haar derde verjaardag. Ja, Imagine Dragons is haast drie jaar van de wereld verdwenen en je had het niet eens in de mot. Aan die onproductieve periode wordt aanstaande september een vruchtbaar vervolgstuk gebreid onder de noemer Mercury – Act 1. Uit die vijfde plaat kregen we met “Follow You” en “Cutthroat” al een weinig verrassende dubbelsingle te horen, maar ook die is bijgevolg redelijk onopgemerkt voorbij gegaan. Ook het gloednieuwe “Wrecked” lijkt in elk geval niet de deus ex machina te worden voor Dan Reynolds en zijn companen.

Het nieuwe muzikale draakje uit het repertoire van de Amerikaanse poprockers begint verrassend ingetogen, maar dankzij de geforceerde schattige puppyoogjes van de frontman krijg je al snel in de gaten dat er zoals altijd een groots meezingbaar refrein zit aan te komen. Het verrassingseffect bij Imagine Dragons is anno 2021 dus nog weinig verrassend, waardoor je het hele menu intussen al wel vanbuiten kent. Als Reynolds dan ook nog eens open deuren begint in te trappen over hoe moeilijk het is om te leven zonder je geliefde vlak nadat ze je met je boeltje aan de deur heeft gezet, zijn wij wel eens klaar voor iets nieuws. Tegen het einde duwt gitarist Wayne Sermon ons dan nog eens een plakkerige solo onder onze neus, waardoor we het feestmaal jammer genoeg moeten verlaten met een blindedarmontsteking.

“Wrecked” van Imagine Dragons klinkt dramatisch, maar net niet dramatisch genoeg. Het is poppy, maar net niet poppy genoeg. Er zijn invloeden van rock, maar het rockgehalte ligt net te laag. Kortom: de draak spuwt geen vuur meer, maar ook dat is, net als deze single overigens, weinig verrassend. Wrecked.

Mercury – Act 1 verschijnt op vrijdag 3 september. Imagine Dragons heeft daarbovenop al heel wat festivalshows voor 2022 op de planning staan en het toeval wil dat die allemaal rond Rock Werchter 2022 plaatsvinden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Love Of Mine - Night Visions Demo"

Klinken we als bittere boomers als we zeggen dat Imagine Dragons vroeger betere muziek maakte? Over enkele dagen wordt het debuutalbum van…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act II (★★½): Grootser is niet altijd beter

Afgelopen zaterdag maakte Imagine Dragons een doortocht op Rock Werchter als headliner van het festival. Een dag eerder loste de band rond…
InstagramLiveRecensies

Imagine Dragons @ Rock Werchter 2022: Eentonige viering van het leven

© CPU – Nathan Dobbelaere Het is een drukke week voor de Belgische fans van Imagine Dragons. De dag voor de Amerikaanse…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.