banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Colver – “Doing It Wrong”

Ontspannen indierock van eigen bodem, verpakt onder een gezonde dosis Brusselse finesse. Zo zou je het Belgische kwartet Colver wel kunnen beschrijven. Met de release van hun allereerste single “Thinking Out Loud” kreeg deze opkomende band heel wat media-aandacht, waaronder een feature als themalied voor de Vlaamse tv-serie ‘Ik Vertrek’. Zodra de bal voor deze jongens echter aan het rollen ging, was er uiteraard een virus dat dit debuterend traject een halt toeriep. Waar ondertussen de cijfers en de versoepelingen positief blijven vorderen, stelt Colver graag even tentoon waar ze zich het afgelopen jaar mee bezig hielden. Centraal staat hier aanstaande debuut-ep Walk Swim Fly waarvan we met “Doing It Wrong” alvast een voorsmaakje krijgen.

Naar eigen zeggen onderscheidt Colver zich van andere indiebands door zijn geraffineerde klanken. Minder platte lo-fi, meer spice. De intro, gedreven door een ritmisch samenspel tussen de drums en een funky gitaarriff, levert al snel dit gewenste resultaat. Ook de intrede van de drijvende baslijnen en de atmosferische synths tijdens het refrein dragen bij tot die zomerse dansbaarheid dat het nummer weet te creëren. Neem daarbij nog de meerstemmige zanglijnen en eigenlijk doet deze Colver wat denken aan wanneer Alfie Templeman en Jaguar Jaguar een liefdesbaby zouden krijgen, wat zeker een portie smakelijke genen met zich mee brengt.

Walk Swim Fly, de debuut-ep van dit Brusselse viertal, staat gepland voor aanstaande zomer. Zij die benieuwd zijn, kunnen dus maar beter onderstaande sociale media in het oog houden!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

41 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.