Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Daniel Lanois & Leonard Cohen – “Torn Again”

© Floria Sigismondi

Daniel Lanois is een manusje-van-alles. Hij maakt eigen muziek, maar werkte ook als producer samen met een waslijst aan internationale reuzen waaronder Bob Dylan, U2, Brian Eno en Neil Young. Zijn eigen muziekcreaties variëren tussen bluesy singer-songwriting en instrumentale ambient. Voor zijn nieuwe single deed Lanois beroep op het oeuvre van zijn landgenoot Leonard Cohen. Het is geen heruitgave van een liedje, zoals je misschien zou denken, maar een bewerking van een van de vele gedichten die Cohen rijk is. “Torn Again” klink heel intiem, het lijkt wel alsof Cohen postuum in je oor fluistert. De ruige, donkere stem klinkt zo dicht en aanwezig dat het ons in een herrijzenis van de Canadees doet geloven. De stijl doet dan ook erg denken aan het album Thanks for the Dance dat na zijn dood werd samengesteld.

Maar wat is dan de bijdrage van Lanois aan het geheel? Hij zegt dat hun toegevoegde gitaren de leisteen vormen voor Cohens gedicht. ‘This Leonard Cohen poem and reading from the man himself always left me with that special feeling. The spine of our steel guitars became the rock for the poem to stand on.’ Het gitaarwerk werd bewust op de achtergrond geplaatst, want de song is vooral een ode aan Leonard Cohen en de invloed die hij op de muziekwereld heeft gehad. Het geheel vloeit mooi samen en is de ideale ‘Late Night Drive Home Song’.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Van Morrison, Daniel Lanois, Judi Jackson en Sam De Nef @ Gent Jazz: Tussen goesting en routine

Zondag, rustdag, maar op Gent Jazz stond er gisteren een uitverkochte festivaldag op het programma. Aan de bandshirts, cargoshorts en achteruitgaande haarlijnen…
AlbumsRecensies

VanWyck - The Epic Tale Of The Stranded Man (★★★★): Epische vertelling over een persoonlijke zoektocht

Christien Oele, die optreedt onder haar artiestennaam VanWyck, wordt vaak vergeleken met Leonard Cohen en PJ Harvey. Ze houdt van verhalen vertellen,…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Wallows: ‘Er komt misschien nooit meer iets zoals dit’

Bij het ouder worden ervaren de meeste (jonge) mensen periodes van liefdesverdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Deze emotionele symptomen kunnen altijd worden verzacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.