Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Daniel Lanois & Leonard Cohen – “Torn Again”

© Floria Sigismondi

Daniel Lanois is een manusje-van-alles. Hij maakt eigen muziek, maar werkte ook als producer samen met een waslijst aan internationale reuzen waaronder Bob Dylan, U2, Brian Eno en Neil Young. Zijn eigen muziekcreaties variëren tussen bluesy singer-songwriting en instrumentale ambient. Voor zijn nieuwe single deed Lanois beroep op het oeuvre van zijn landgenoot Leonard Cohen. Het is geen heruitgave van een liedje, zoals je misschien zou denken, maar een bewerking van een van de vele gedichten die Cohen rijk is. “Torn Again” klink heel intiem, het lijkt wel alsof Cohen postuum in je oor fluistert. De ruige, donkere stem klinkt zo dicht en aanwezig dat het ons in een herrijzenis van de Canadees doet geloven. De stijl doet dan ook erg denken aan het album Thanks for the Dance dat na zijn dood werd samengesteld.

Maar wat is dan de bijdrage van Lanois aan het geheel? Hij zegt dat hun toegevoegde gitaren de leisteen vormen voor Cohens gedicht. ‘This Leonard Cohen poem and reading from the man himself always left me with that special feeling. The spine of our steel guitars became the rock for the poem to stand on.’ Het gitaarwerk werd bewust op de achtergrond geplaatst, want de song is vooral een ode aan Leonard Cohen en de invloed die hij op de muziekwereld heeft gehad. Het geheel vloeit mooi samen en is de ideale ‘Late Night Drive Home Song’.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Wallows: ‘Er komt misschien nooit meer iets zoals dit’

Bij het ouder worden ervaren de meeste (jonge) mensen periodes van liefdesverdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Deze emotionele symptomen kunnen altijd worden verzacht…
AlbumsRecensies

Leonard Cohen - Thanks for the Dance (★★★★): Perfect afscheid

Na zijn laatste album You want it darker dat op 21 oktober 2016 verscheen, bleven er heel veel onafgewerkte liedjes achter. Het…
Interviews

Interview The Calicos: "Ergste festivalervaring? De tramp stamp van Daniel Lanois"

Na twee succesvolle feestjes in Gent ziet Dansende Beren het in augustus grootser. Op 11 augustus organiseren we een heus festival. Maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.