Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tongues of Fire – “Room”

© Geddi Monroe

Naast een grote golf van Britse alternatieve rock- en postpunkbands, beginnen er van over die andere zee de laatste tijd ook meer coole rockbands over te waaien. Tongues of Fire is een van die opkomende Amerikaanse bands, hoewel hun debuutalbum Everyone Hates Us uit 2019 zowel ginds als hier nog geen potten brak. Dat is niet verwonderlijk, aangezien hun sound te onorigineel en voorspelbaar was, ondanks dat het een degelijk album was. Op “Room”, de eerste single van hun opkomende ep, klinken ze al stukken beter.

Frontman Lowell Hobbs schreef dit nummer na het vroege overlijden van zijn moeder en het draait vooral om het isolement dat komt kijken bij een zware periode van rouw. Dat hoor je ook logischerwijs in de muziek. De intro klinkt gedempt, maar dreigend, alsof er een vloed aan muzikale emoties zit opgesloten en krampachtig probeert uit te breken. Ook de rest van “Room” klinkt donker, bijna new wave zelfs, en heeft door zijn donkere gitaren en schreeuwerige lyrics een sfeer van wanhoop en reddeloosheid. Afgezien van al die ellende is “Room” een nummer met een enorme drijfkracht dat je vanaf de eerste seconde meesleurt in zijn verhaal. Het is geen heruitvinding van de postpunk zelf, maar wél een veel verbeterde versie van de band.

Hun ep Burn My Body Clean is te beluisteren vanaf 27 augustus.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese - "Projector"

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij…
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.