Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tongues of Fire – “Room”

© Geddi Monroe

Naast een grote golf van Britse alternatieve rock- en postpunkbands, beginnen er van over die andere zee de laatste tijd ook meer coole rockbands over te waaien. Tongues of Fire is een van die opkomende Amerikaanse bands, hoewel hun debuutalbum Everyone Hates Us uit 2019 zowel ginds als hier nog geen potten brak. Dat is niet verwonderlijk, aangezien hun sound te onorigineel en voorspelbaar was, ondanks dat het een degelijk album was. Op “Room”, de eerste single van hun opkomende ep, klinken ze al stukken beter.

Frontman Lowell Hobbs schreef dit nummer na het vroege overlijden van zijn moeder en het draait vooral om het isolement dat komt kijken bij een zware periode van rouw. Dat hoor je ook logischerwijs in de muziek. De intro klinkt gedempt, maar dreigend, alsof er een vloed aan muzikale emoties zit opgesloten en krampachtig probeert uit te breken. Ook de rest van “Room” klinkt donker, bijna new wave zelfs, en heeft door zijn donkere gitaren en schreeuwerige lyrics een sfeer van wanhoop en reddeloosheid. Afgezien van al die ellende is “Room” een nummer met een enorme drijfkracht dat je vanaf de eerste seconde meesleurt in zijn verhaal. Het is geen heruitvinding van de postpunk zelf, maar wél een veel verbeterde versie van de band.

Hun ep Burn My Body Clean is te beluisteren vanaf 27 augustus.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Cool Greenhouse - "Hard Rock Potato"

Laat je niet in de maling nemen, The Cool Greenhouse is noch een hard rockband, noch een band die draait rond de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles The Dead Zoo - "Do Clean / Do Dirrrty" & "Siluett"

Gelukkig is The Dead Zoo geen collectie van doden dieren, maar wel ‘6 Thighs x 2 Drumsticks’. Deze Londense band bestaat uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Upheaval"

Dat The Lounge Society een belangrijk deel is van de nieuwe generatie veelbelovende gitaarbands, valt tegenwoordig nog moeilijk te ontkennen. De Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.