Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Rumours – “Stop crying” & “I’m not your hope”

Nu de muziekindustrie en vooral het livegebeuren stilletjes aan de draad weer begint op te pikken, wordt het hoog tijd dat we nog wat extra beginnen snuffelen tussen de jonge nieuwkomers die ons land te bieden heeft. Op die manier kom je al snel terecht bij Rumours. De Gentse formatie draait al een tijdje voorzichtig mee, maar lijkt nu stilaan op volle toeren te gaan draaien. We gunnen het hun dan ook, want hun muzikale fabricaties mogen er zeker zijn. Daarom waren we blij om te horen dat de band na een jaartje radiostilte terugkeert met een nieuw streepje muziek. Dat gebeurt in de vorm van twee singles, die onder de noemer Feelings 01 op de wereld worden losgelaten.

Opvallend is dat beide singles exact even veel minuten op de teller hebben staan: 5:08. Niet niks dus, maar vervelen doen we ons zeker niet. “Stop crying” lijkt even uit te draaien in een rustige pianoballade, maar voor we onze gedachtegang hadden afgemaakt, knalt plots een lichte trapbeat de boel in een stroomversnelling. Die zorgt er ook meteen voor dat er een gordijn van wazige mist neerdaalt over het nummer. Zo krijgen we Stefanie Mannaerts (die je kan kennen van Brutus) dus ook eens op een andere manier te horen. Frontvrouw Hannah Vandenbussche laat haar innerlijke Max Colombie los en zorgt voor nog wat extra dromerige melancholie, terwijl het nummer helemaal meesurft op haar stem.

“I’m not your hope” is dan weer van een ander kaliber. Hierop wordt meteen duidelijk dat Rumours vol de kaart van mysterie trekt. Terwijl er wat donkere synths stiekem dreigen op de achtergrond, komt de stem van de frontvrouw als een zeemeermin boven water piepen. Op die manier steelt ze dan ook rustig de show, terwijl het muzikale geheel langzaamaan opzwelt. Geleidelijk aan proberen wat hevigere synths de zangeres het zwijgen op te leggen, maar die geeft zich niet zo makkelijk gewonnen. Ze speelt het spelletje even mee, om dan de muziek zijn ding te laten doen. Op die manier bloeit de track open in een wazige muzikale chaos die nog even in ons hoofd na blijft galmen.

Rumours lost met Feelings 01 twee sterke en vooral sfeervolle en haast feeërieke singles, die ongetwijfeld ijzersterk tot hun recht zullen komen in donkere clubs. Hopelijk kunnen we dat in de nabije toekomst dan ook van dichtbij ervaren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1969 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Max Cooper en Rival Consoles @ Trix: Woordeloze euforie

Vrijdagavond was de crème de la crème van de elektronische muziek te gast in Trix. Max Cooper en Rival Consoles hadden niet…
LiveRecensies

Sylvie Kreusch, Tsar B & Rumours @ Wilde Westen: Terugslag van de toekomstige leading ladies

Drie optredens op een avond en dat in twee verschillende zalen. Door het veranderen van de coronamaatregelen kregen we in aanloop naar…
Muzieknieuwtjes

De Zwerver kondigt zomerconcerten bij Groenhagemolen aan

Het zijn moeilijk tijden voor concertorganisatoren. Gelukkig is de sector veerkrachtig genoeg om hier creatief mee om te springen. Nu de veiligheidsraad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.