banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meatbodies – “Reach for the Sunn”

Het is wat als je in de Californische garagescene overal wil bij zijn. Chad Ubovich had sinds de jaren 2010 ieder jaar wel ergens iets mee te maken. Zo konden we hem vinden bij Fuzz en had hij met Meatbodies in 2017 nog Alice uitgebracht. Maar nadien ging hij door een diep dal, eentje vol alcohol en verslaving. Gelukkig geraakte hij eruit en het resultaat moest vorig jaar een gloednieuw album opleveren. Helaas werd dat door de pandemie even on hold gezet, dook Ubovich samen met Dylan Fujioka in de archieven en vonden ze wat demo’s. Die brengen ze nu uit onder 333, een ep als tussendoortje voor het echte werk en eentje waarop Ubovich zijn donkere periode probeert te verwerken.

Wat niet veranderd is bij Meatbodies, zijn de fuzzvibes. Van bij het begin van “Reach for the Sunn” hoor je een heerlijke, rauw klinkende gitaar die lekker vettig de song inzet. Nadien volgt er dit keer wel geen explosie, maar blijft de song op een traag, sloom tempo voortduwen. Het kan perfect het gevoel van onmacht representeren, maar volgens Ubovich zelf is het ook een politieke plaat. Door de slechte situatie in de wereld en voor hem specifiek in de VS, voelt hij dat de volledige wereld achteruit gaat. “Reach for the Sunn” probeert op een donkere, maar nog steeds fuzzy manier daar een blik op te bieden. Niet het beste nummer van Meatbodies, maar eentje dat qua thematiek wel kan tellen.

333 verschijnt op 3 september.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Filmpje van de week

Filmpje van de week 30 oktober - 5 november 2017

Na een weekje congé, is ons filmpje van de week er helemaal terug. Het valt op dat deze week Halloween passeerde, want…
LiveRecensies

Het Grote Dour Rapport 2017: De ontdekkingen

Dour is traditioneel een eclectische mix van honderden stijlen en artiesten. Wie vooraf zijn parcours goed uitgestippeld had, kreeg sowieso te maken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meatbodies - "Haunted History"

Meatbodies is het zware broertje garagerockers in Californië onder leiding van Chad Ubovich. De man speelt samen met Ty Segall in zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.