banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quicksand – “Missile Command”

© Annette Rodriguez

Er zijn zo van die momenten wanneer je teruggrijpt naar vaste, oudere waarden. Distant Populations, de nieuwe plaat van Quicksand, komt uit op het punklabel Epitaph Records. Walter Schreifels, frontman van de groep, is een oudgediende in de hardcore/punkscene. Hij speelde vroeger bij hardcorebands zoals Youth Of Today en Gorilla Biscuits. Na deze hardcorepunkperiode legde hij zich meer toe op de tragere gitaarmuziek van Quicksand, en nu zit Schreifels met zijn misschien atypische sound voor Epitaph toch weer wat in zijn vertrouwde nest.

Drie albums en een paar onderbrekingen later is de band dus terug. Eerst was er de leuke single “Inversion” al en nu zijn ze er met hun tweede nummer van de nieuwe plaat. “Missile Command” gaat van start met een intense riff die pas wordt versterkt met de drum na een minuutje. Een langere intro, maar het nummer begint pas echt spannend te worden zodra iedereen meespeelt. Halverwege komt de voet even van het gaspedaal, maar daarna komt dezelfde mid-tempo, intense riff terug. Met hier en daar een toevoeging van een brug blijft het nummer tot het laatste moment op hetzelfde tempo en is het een interessante song die enkel en alleen maar luid af te spelen valt.

Quicksand is klaar voor een nieuwe plaat, dat is ons wel duidelijk geworden na deze tweede single. Distant Populations komt digitaal uit op 13 augustus en zal op vinyl verschijnen op 24 september.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Quicksand - Distant Populations (★★½): Minder koppen, minder rockers

Als we op de albumcover mogen afgaan, is dit het slechtste Quicksand-album. Het muzikale oordeel is niet zo dramatisch, maar wel consequent….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quicksand - "Inversion"

Begin jaren ’90 was elke gitaarliefhebber een tevreden iemand. Naast de opkomst van grunge, was er ook de komst van post-hardcore met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SZA - "Quicksand"

We voorspelden het al in januari: 2017 zou het break-through jaar worden van de Amerikaanse zangeres Solána Imani Rowe oftewel SZA. We…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.