Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quicksand – “Inversion”

© Annette Rodriguez

Begin jaren ’90 was elke gitaarliefhebber een tevreden iemand. Naast de opkomst van grunge, was er ook de komst van post-hardcore met Helmet, Minutemen, The Jezus Lizard,… als toonaangevende bands. Ook Quicksand had een leidende rol in deze opkomst. Met Walter Schreifels als leidinggevende was er ook een frontman met een rijk verleden als gitarist bij o.a. Gorilla Biscuits en Youth Of Today. De eerste twee platen, Slip en Manic Compression, waren absolute parels en na een langere pauze kwamen ze in 2017 terug met het uitstekende Interiors.

We zijn weeral vier jaren later en vandaag staat er koudweg “Inversion” voor onse neus. Het nieuwe en verrassende is weg, alsook de toenmalige tijdsgeest. Toch heeft Quicksand zich aangepast aan de huidige omstandigheden zonder toe te geven aan eigenheid. De riffs zijn iets minder hoekig dan vroeger, maar toch slaagt Schreifels er in om nog steeds vlotte riffs te schrijven die toch luid genoeg klinken. Het tempo is het hele nummer weer identiek, op een kleine brug naar het einde na. Het refrein is wat rustiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de intense laatste halve minuut.

Fans van het betere stevigere gitaarwerk, hou jullie klaar. Quicksand staat er weer om ons heerlijk in de watten te leggen. Wanneer Epitaph de volgende plaat gaat uitbrengen, is niet direct duidelijk. Het mag terug, we zijn er klaar voor!

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quicksand - "Feliz"

Je moet het maar doen; meer dan twintig jaar nadat je band er de brui aan gaf de draad terug oppikken en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quicksand - "Giving The Past Away"

Vorig jaar kwamen de post-hardcore legendes van Quicksand nog op de proppen met Distant Populations, hun tweede langspeler sinds de reünie in…
AlbumsRecensies

Quicksand - Distant Populations (★★½): Minder koppen, minder rockers

Als we op de albumcover mogen afgaan, is dit het slechtste Quicksand-album. Het muzikale oordeel is niet zo dramatisch, maar wel consequent….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.