Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Burman – “Debt”

© Dora Paphides

De Londense Molly Burman komt muzikaal nog maar net piepen, maar dat is allesbehalve te horen aan het materiaal dat ze op de wereld loslaat. “Debt” is haar derde officiële single en opnieuw een kwalitatieve gooi in het dreampop genre.

Op haar eerste twee singles “Fool Me with Flattery” en “everytime” nam ze ons in dromerige melodieën mee in haar turbulente liefdesperikelen en het opdringerige machogedrag van haar partners. Ook op deze nieuwe single laat ze duidelijk weten waar de grenzen liggen, al is het deze keer wel in een nog vrolijker en funky glitterjasje. ‘I came here to dance’ zingt ze in haar breekbare kopstem, en dat is ook te horen. Met de groovy, 70s-gitaartokkels en de gelaagde harmonieën opent Burman de deuren naar haar eigen boogie wonderland. Zo toont ze ons opnieuw een ander facet van haar muzikale wereld, dat we maar al te graag opnieuw beluisteren. Voor wie nu zelf ook zin heeft gekregen in een 70s-geïnspireerd dansfeestje, bekijk ook zeker eens de feelgood-muziekvideo bij het nummer.

“Debt” klinkt luchtig en dansbaar, maar is tekstueel opnieuw een flinke, feministische sneer. Het doet ons in ieder geval vol verwachting uitkijken naar haar debuut-EP, Fool Me With Flattery, die in augustus verschijnt.

Facebook / Instagram / Twitter

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bummer Daze - "YKWIM"

Als je eens nood hebt aan een moment van introspectie, kan het misschien helpen om de bio van Bummer Daze te bekijken…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jeanines - "Any Day Now"

Ze klinken als iets uit de vroege jaren tachtig, maar Jeanines zag pas voor het eerst het levenslicht in 2019. Hoewel ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.