Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Burman – “Debt”

© Dora Paphides

De Londense Molly Burman komt muzikaal nog maar net piepen, maar dat is allesbehalve te horen aan het materiaal dat ze op de wereld loslaat. “Debt” is haar derde officiële single en opnieuw een kwalitatieve gooi in het dreampop genre.

Op haar eerste twee singles “Fool Me with Flattery” en “everytime” nam ze ons in dromerige melodieën mee in haar turbulente liefdesperikelen en het opdringerige machogedrag van haar partners. Ook op deze nieuwe single laat ze duidelijk weten waar de grenzen liggen, al is het deze keer wel in een nog vrolijker en funky glitterjasje. ‘I came here to dance’ zingt ze in haar breekbare kopstem, en dat is ook te horen. Met de groovy, 70s-gitaartokkels en de gelaagde harmonieën opent Burman de deuren naar haar eigen boogie wonderland. Zo toont ze ons opnieuw een ander facet van haar muzikale wereld, dat we maar al te graag opnieuw beluisteren. Voor wie nu zelf ook zin heeft gekregen in een 70s-geïnspireerd dansfeestje, bekijk ook zeker eens de feelgood-muziekvideo bij het nummer.

“Debt” klinkt luchtig en dansbaar, maar is tekstueel opnieuw een flinke, feministische sneer. Het doet ons in ieder geval vol verwachting uitkijken naar haar debuut-EP, Fool Me With Flattery, die in augustus verschijnt.

Facebook / Instagram / Twitter

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Peach Baby – Sensations (★★★): Zeg ‘hej’ tegen dit Zweedse trio

Peach Baby is een Zweeds meidentrio, bestaande uit Judith Stocks, Elenoor Rovers en Moa McAllister. De band die vooral richting alternatieve dreampop…
AlbumsRecensies

Someone - Shapeshifter (★★★): Samen de donkere wintermaanden doorkomen

Sinds 2017 brengt de Nederlands-Britse Tessa Rose Jackson muziek uit onder de naam Someone. Een op het eerste zicht niet zo veelzeggende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maida Rose - "Within"

De bandnaam Maida Rose klinkt opvallend internationaal, maar de weinig verhullende namen van bandleden Roos Meijer en Javièr den Leeuw geven snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.