Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife – “Petri Dish”

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van prikkels in andere gevallen de productiviteit juist omhoog deed schieten. Een band die in ieder geval niet stil heeft gezeten in het afgelopen jaar is het punktrio Mob Wife uit Belfast. Zij hebben namelijk gewerkt aan hun debuutalbum dat later dit jaar zal verschijnen. Om ons alvast warm te maken brengen ze daaruit nu hun eerste single: “Petri Dish”. Daarin leren we deze driekoppige Ierse band beter kennen in een korte drie minuten.

Voor liefhebbers van post-hardcore en noise rock uit de jaren negentig, zal het geluid van deze band bekend in de oren klinken. De mix van instrumentale furie en een gepassioneerd optreden van de hele band, gecombineerd met een duidelijke inspiratie van bands als Unwound en Pile zorgen voor een sterke entree. Half werk wordt niet getolereerd, dat blijkt al snel. Het nummer gaat loeiend van start met een wervelwind van hardcore. De instrumenten klinken samen als een geoliede machine, maar er wordt ook genoeg ruimte gecreëerd om individueel talent te laten schijnen, zoals de fantastische drumfills en kleurrijke gitaarriffs. Let wel, Mob Wife is geen gerecycelde kopie van bands uit de jaren negentig. Ook hier zorgen de bas, gitaar en drums voor een claustrofobische aardverschuiving, maar ondanks de withete herrie is er ook ruimte voor meditatie en overdenking. Vooral wanneer het nummer op zijn einde loopt. Geen zorgen, de band sluit af met een gewelddadig punksalvo.

Mob Wife weet hier de unieke benadering te vangen die bepaalde hardrock-bands onderscheidt van de rest. Een beschouwing op punk en noise die naast de agressie ook de schoonheid ervan inziet en deze prachtig weet te koppelen aan rauw talent. Als het trio deze mentaliteit weet vast te houden, en de single inderdaad de rest van het album representeert, dan kunnen wij niet wachten om het flink uit de speakers te doen knallen.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Acres - Burning Throne (★★★★): Emotionele ruigheid

Posthardcore recht uit de Engelse zuidkust: dat is hoe sommige genreliefhebbers Acres al kenden. De Britse band zag het levenslicht in 2011…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blind Channel - "FLATLINE"

Blind Channel bestaat dit jaar een decennium en viert dat met een tour vernoemd naar hun nieuwste single, “FLATLINE”. Het brede Europese…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dust – “Ward 52”

Dust heeft zonet hun debuutplaat aangekondigd en doet dat met de nieuwe single “Ward 52”. De band staat nog aan het begin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.