Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mick Jenkins – “Truffles”

Mick Jenkins is wat van plan in 2021. Enkele maanden geleden sloeg de in Chicago opgegroeide rapper de handen in elkaar met Grammywinnaar Kaytranada voor de broeierige single “Designer Frames”. In de beschrijving feliciteerde de rapper zijn producer en kondigde hij aan dat zijn volgende album onderweg is, en dat werd tijd. Vorig jaar bracht hij dan wel ep The Circus uit (die ons maar matig kon bekoren), maar voor zijn laatste langspeler moeten we al terugduiken naar het diepgaande Pieces of a Man uit 2018. Nu lijkt de weg naar een nieuwe plaat weer helemaal open te liggen, en dat onderstreept de rapper met zijn nieuwste single “Truffles”.

Voor deze track sloeg Mick Jenkins de handen in elkaar met producers Renzell en Monte Booker, de rechterhand van Smino die eerder al samenwerkte met artiesten als Noname en JID. Monte serveert een terughoudende, mysterieuze beat. De glijdende contrabassample vormt de ruggengraat van de begeleiding, en zorgt er samen met de afgemeten drums voor dat de sterke tekst op de voorgrond kan treden. Zoals steeds zet Mick Jenkins een aangrijpend verhaal neer (zeker door de sterke videoclip), maar deze keer gaat hij ook ‘the extra mile’ met unieke flows en slimme woordspelingen. Een veelbelovende single dus, de lat ligt hoog voor zijn volgende album!

Facebook / Instagram

 

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Masego - "Garden Party" (feat. Big Boi & JID)

Nog geen jaar na zijn Studying Abroad-ep krijgen we weer nieuwe muziek van de hand van Masego. Al mogen zijn fans niet echt…
AlbumsRecensies

Doja Cat - Planet Her (★★★): Consistente ruimtereis

Toen Doja Cat in 2018 op het internet doorbrak, hadden we niet op een lange carrière durven hopen. Toch zijn we nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boombox Cartel - "Reaper" (feat. J.I.D)

De Mexicaans-Amerikaanse producer Boombox Cartel geraakte in 2015 bekend toen Jack Ü zijn “B2U” in een set verwerkte. Al snel draaiden een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.