Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single K.ZIA – “Sanctuary”

Foto: Bodi Samba

K.ZIA komt uit een uiterst muzikale familie en kreeg de muziek daadwerkelijk via de papfles mee. Haar moeder Zap Mama, zeg maar een van de meest invloedrijke wereldmuziek artiesten, en haar vader trokken steeds de wereld rond en ook tantine (dichte vriendin van de ouders) is een wereldster van formaat: Erykah Badu. De gedrevenheid en passie voor muziek zat dus altijd al in haar leefwereld en gelukkig heeft K.ZIA ook een aardige portie talent meegekregen. In september brengt ze haar volwaardige debuutalbum Genesis uit, waarop ze in twee personages zal kruipen en ongetwijfeld heel wat aandacht zal trekken.

“Sanctuary” is de eerste stap in het Genesis-parcours en maakt deel uit van K.ZIA, het Engelstalige personage op het album. Op het nummer thematiseert de in Brussel geboren, maar in Berlijn residerende artiest de essentie van liefde, en hoe je in die zoektocht de connectie, disconnectie en herconnectie met een ziel moet aangaan. De tederheid van de productie en de afwisseling tussen spraakzang en kopstem geven je gedachten de duw om helemaal af te dwalen naar andere oorden. Het zal je wellicht na het beluisteren van “Sanctuary” ook weinig verrassen dat K.ZIA o.a. Kamasi Washington en Ibeyi de opkomende zangeres al volgen.

In september legt K.ZIA op haar debuutalbum Genesis haar ziel bloot. Naast K.ZIA, het Engelstalige personage, zal ze ook haar Franstalige alter-ego ZIA daarop voorstellen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1368 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Joji - Nectar (★★★★): Een vocaal hoogtepunt

Een YouTuber die een carrièreswitch maakt naar muzikant, we zien het wel vaker. Ook de Japanse zanger George Kusunoki Miller, beter bekend…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Collective Conscience & blackwave. - "Sanctuary"

Collective Conscience is allicht voor velen onbekend terrein. De drummer van het Antwerpse jazztrio laat daarentegen misschien een belletje rinkelen: niemand minder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gengahr - "Heavenly Maybe"

Van ons zou het wel eens tijd mogen worden dat Gengahr een iets groter publiek bereikt. De Britse groep bracht al twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.