Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single K.ZIA – “Sanctuary”

Foto: Bodi Samba

K.ZIA komt uit een uiterst muzikale familie en kreeg de muziek daadwerkelijk via de papfles mee. Haar moeder Zap Mama, zeg maar een van de meest invloedrijke wereldmuziek artiesten, en haar vader trokken steeds de wereld rond en ook tantine (dichte vriendin van de ouders) is een wereldster van formaat: Erykah Badu. De gedrevenheid en passie voor muziek zat dus altijd al in haar leefwereld en gelukkig heeft K.ZIA ook een aardige portie talent meegekregen. In september brengt ze haar volwaardige debuutalbum Genesis uit, waarop ze in twee personages zal kruipen en ongetwijfeld heel wat aandacht zal trekken.

“Sanctuary” is de eerste stap in het Genesis-parcours en maakt deel uit van K.ZIA, het Engelstalige personage op het album. Op het nummer thematiseert de in Brussel geboren, maar in Berlijn residerende artiest de essentie van liefde, en hoe je in die zoektocht de connectie, disconnectie en herconnectie met een ziel moet aangaan. De tederheid van de productie en de afwisseling tussen spraakzang en kopstem geven je gedachten de duw om helemaal af te dwalen naar andere oorden. Het zal je wellicht na het beluisteren van “Sanctuary” ook weinig verrassen dat K.ZIA o.a. Kamasi Washington en Ibeyi de opkomende zangeres al volgen.

In september legt K.ZIA op haar debuutalbum Genesis haar ziel bloot. Naast K.ZIA, het Engelstalige personage, zal ze ook haar Franstalige alter-ego ZIA daarop voorstellen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single K.ZIA - "Love Is"

Een jaar geleden bracht K.ZIA met haar debuutalbum Genesis een ode aan het leven en speelde ze afgelopen zomer op onder meer…
LiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: En er werd gedanst

Nadat op de vrijdag van We Are Open met Jazz Brak, RONKER en Kleine Crack & Slagter al heel wat mooie namen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.