Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vince Staples – “LAW OF AVERAGES”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Geen volledig project meer horen gedurdende vier jaar, het is niet iets dat je nog vaak tegenkomt in de huidige muziekindustrie. Hiphops verloren zoon, Vince Staples, is echter terecht en heeft grootse plannen. Als je Summertime ’06 je debuut mag noemen, dan weet je dat je met een speciaal geval te maken hebt. Ook Big Fish Theory van ondertussen vier jaar geleden was evenzeer futuristisch en uniek, maar waar ga je dan naartoe? ‘Back to basics’, schijnt het antwoord te zijn, want dat is hoe je de eerste single van het aankomende album toch wel kan interpreteren. De plaat, dat de naam van de Californische rapper zelf zal dragen, zal uitkomen op 9 juli.

Deze nieuwe single, “LAW OF AVERAGES”, laat niet al te gemakkelijk in de kaarten van Staples kijken. Producer Kenny Beats steekt alleszins een solide beat in mekaar, met wat pieperige achtergrondvocals en een bouncy bas. Vince zelf klinkt eerder wat teruggetrokken en zijn flow is nu niet de meest unieke die we ooit gehoord hebben. Het is nog te vroeg om uitspraken te doen over de kwaliteit van die aankomende plaat, maar het lijkt wel alsof Staples want minder op het intensiteitspedaal zal staan en dat is een kant van hem die wel eens het beluisteren waard zou kunnen zijn.

Vince Staples verschijnt op 9 juli.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

151 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Achterban" (feat. RonnyHuana)

STIKSTOF, bestaande uit Jazz Brak, Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega, bevestigde eind vorig jaar met Familie Boven Alles nog maar eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.