Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DaBaby – “Ball If I Want To”

Jonathan Lyndale Kirk is niet meer weg te denken uit de hiphopwereld. Vroeger maakte hij enkele geslaagde mixtapes, maar zijn grote doorbraak kwam in 2019. Stelselmatig werd hij de onbetwiste koning van de features. Een indrukwekkend rijtje aan hippe artiesten nodigden hem uit om verzen op te nemen in de studio. Een jaar later was DaBaby zelfs te horen op Dua Lipa’s Future Nostalgia. In diezelfde periode dacht hij ook wel eens aan zichzelf. Op heel korte tijd bracht de Amerikaan drie succesvolle albums uit, elk goed voor een paar wereldhits. Vandaag staat DaBaby nog steeds in de spotlights. Zijn recente single “Masterpiece” volgt hij op met een nummer van nog geen twee minuten.

“Ball If I Want To” gaat niet per se over basketbal. De titel zien we eerder als een metafoor voor DaBaby’s succes en levensstijl. Thema’s waar de rapper uit Miami zelden van afwijkt. Wordt het dan stilaan tijd dat hij zijn creatief proces eens onder de loep neemt? Verandering zou geen kwaad kunnen, maar of zijn muziek daardoor juist relevanter wordt, is voorlopig nog een raadsel. Ondanks de doorsnee beat klinkt de rapper overtuigend en zelfzeker. Zoals gewoonlijk neemt hij geen blad voor de mond en eist hij onze aandacht op. Alweer slaagt hij erin om zijn concurrentie te doen twijfelen aan hun eigen capaciteiten. Toch heeft DaBaby in het verleden al laten zien dat hij veel meer in zijn mars heeft. Het is dus uitkijken naar wat de rapper dit jaar nog allemaal tevoorschijn tovert.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.