Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DaBaby – “Ball If I Want To”

Jonathan Lyndale Kirk is niet meer weg te denken uit de hiphopwereld. Vroeger maakte hij enkele geslaagde mixtapes, maar zijn grote doorbraak kwam in 2019. Stelselmatig werd hij de onbetwiste koning van de features. Een indrukwekkend rijtje aan hippe artiesten nodigden hem uit om verzen op te nemen in de studio. Een jaar later was DaBaby zelfs te horen op Dua Lipa’s Future Nostalgia. In diezelfde periode dacht hij ook wel eens aan zichzelf. Op heel korte tijd bracht de Amerikaan drie succesvolle albums uit, elk goed voor een paar wereldhits. Vandaag staat DaBaby nog steeds in de spotlights. Zijn recente single “Masterpiece” volgt hij op met een nummer van nog geen twee minuten.

“Ball If I Want To” gaat niet per se over basketbal. De titel zien we eerder als een metafoor voor DaBaby’s succes en levensstijl. Thema’s waar de rapper uit Miami zelden van afwijkt. Wordt het dan stilaan tijd dat hij zijn creatief proces eens onder de loep neemt? Verandering zou geen kwaad kunnen, maar of zijn muziek daardoor juist relevanter wordt, is voorlopig nog een raadsel. Ondanks de doorsnee beat klinkt de rapper overtuigend en zelfzeker. Zoals gewoonlijk neemt hij geen blad voor de mond en eist hij onze aandacht op. Alweer slaagt hij erin om zijn concurrentie te doen twijfelen aan hun eigen capaciteiten. Toch heeft DaBaby in het verleden al laten zien dat hij veel meer in zijn mars heeft. Het is dus uitkijken naar wat de rapper dit jaar nog allemaal tevoorschijn tovert.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froze – “Ogenblik” (feat. Joppe Tanghe)

Doet Rauw en Onbesproken nog een belletje rinkelen? Bij deze Gentse rapformatie zette Froze, Fritz Tavernier in het echte leven, zijn eerste…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Little Simz - Sometimes I Might Be Introvert (★★★★★): Een hoogvlieger bloeit helemaal open

Hiphop is al lang geen mannenwereld meer, dat betoogt Little Simz nog het meeste van al. De Brits-Nigeriaanse hiphopartieste stond al jaren op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.