Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single George Dylan – “Sick & Tired”

Na meer dan een jaar stilte, is muzikale belofte George Dylan terug met een nieuwe single. Voor de wereld op slot ging, speelde de jonge Bruggeling onder andere het voorprogramma van Tom Walker, maar ook zijn opmars werd stevig gefnuikt door de pandemie. Tijdens deze periode van collectief kluizenaarschap kreeg de jongeling ook te maken met een opflakkering van angstgevoelens en negatieve gedachten. Deze negatieve gevoelens wist hij echter om te zetten in creatieve energie. Zo kunnen wij vandaag jou zijn comebacksingle voorstellen, “Sick & Tired”.

De periode van stilstand heeft George Dylan echter niet weerhouden om muzikaal te groeien. Het verschil tussen “Sick & Tired” en eerder werk zoals “Inside Your Head” is best indrukwekkend te noemen. Aanvankelijk benoemden we Dylan als een singer-songwriter, maar deze stempel schudt hij met deze track in één ruk van zich af. Nog steeds vormt de ijzersterke productie de ruggengraat van zijn tracks, maar ondertussen tekent hij ook nadrukkelijker buiten de brave lijntjes. Zo horen we echoënde vocals, pittig invallende drums en gitaren en fris gitaargetokkel. Ongeacht dat het nummer erg radiominded aanvoelt, bezit het ook alle eigenzinnige karaktertrekken van de alternative indierockwereld waarmee pakweg Ben Howard ook graag experimenteert. Er is duidelijk hard gewerkt aan dit nummer, en deze moeite mag, meer nog: moet, wat ons betreft, worden beloond.

Een negatieve periode optimaal benutten en er een positieve groei als mens en muzikant uit weten te sleuren, dat getuigt van liefde voor de muzikale ambacht. Hopelijk krijgt “Sick & Tired” dan ook de liefde die het verdient.

Facebook / Instagram

126 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single George Dylan – “Inside Your Head”

Nog niet gehoord van George Dylan? Geen paniek, je bent nog nét op tijd om kennis te maken met een van West-Vlaanderens…
LiveRecensies

Sound Track Selectieronde 28/09 @ Cactus Club (Brugge)

Terwijl andere regio’s al hun finalisten kennen, moesten ze er in West-Vlaanderen nog aan beginnen. Met de show in de Cactus Club…
Features

Voorbeschouwing Sound Track - Selectierondes 28/09

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.