Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joy Crookes – “Feet Don’t Fail Me Now”

Al meer dan een jaar is het windstil rond de Britse Joy Crookes. Vreemd, aangezien wij (en de rest van de muziekkennende wereld) de jonge zangeres al enige tijd een bijzonder mooie toekomst voorspelden. Met “Anyone But Me” bevestigde ze die beloftes nog maar eens, maar toen ze ons definitief kon meetrekken in haar verhaal, verdween ze. Niet om uit te rusten, zo blijkt nu, want Crookes heeft afgelopen week de laatste hand gelegd aan haar debuutplaat. Die is nu helemaal klaar, waardoor we eindelijk een eerste voorsmaakje op ons bord krijgen. Als Hottest Record bij BBC Radio 1 – dan weet je dat het goed zit – ging “Feet Don’t Fail Me Now” zopas in première, en na de eerste luisterbeurt kijken we nu al reikhalzend uit naar de release van dat album.

De precieze details worden ons vooralsnog onthouden, maar Joy weet ons met de eerste single zeker nog even zoet te houden. Met het nummer wil de Britse graag de politieke gebeurtenissen van het afgelopen jaar nog eens in de kijker zetten. Meer bepaald door de ogen van iemand die bang is om haar mond open te doen, uit schrik voor de gevolgen. Gelukkig is de zangeres helemaal uit haar schelp gekropen en toont ze zich nu van haar mooiste kant. Begeleid door een zomerzwoele baslijn weet ze opnieuw een popsoulsfeertje te creëren à la Jorja Smith, waarin Crookes zelf de hoofdrol speelt. In de refreinen zingt ze met de nodige melancholie de titel, waardoor alles meteen heel herkenbaar klinkt. Ze weet zich op de eerste single van haar debuutplaat dus te profileren als een veelbelovende zangeres met een zeemzoete stem, die zonder enige twijfel een wondermooie toekomst tegemoet gaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 2): De gouden wissels

Nadat we op de eerste dag van CORE Festival op onze wenken bediend werden, konden we enkel maar reikhalzend uitkijken naar dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Acht tips voor een geslaagd CORE Festival!

Het Belgische muzieklandschap is sinds kort weer een festival rijker, want in het Brusselse Ossegempark vindt komend weekend voor het eerst CORE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.