Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joy Crookes – “Anyone But Me”

Soms geraakt een carrière al van op hele jonge leeftijd van de grond. Bij Joy Crookes was dat bijvoorbeeld het geval. De zangeres is nog maar twintig jaar jong, maar heeft al een klein miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify bij elkaar gesprokkeld en wordt af en toe zelfs vergeleken met Amy Winehouse. Nu ze dit jaar – na twee ep’s – voor een debuutplaat gaat, is de druk al wat hoger. Zeker omdat ze in heel wat one’s to watch-lijstjes werd opgenomen begin dit jaar. Het is slechts een klein onderdeeltje van de mentale toestand van Joy, zo blijkt, want op “Anyone But Me” legt de jongedame haar ziel helemaal bloot.

Joy Crookes ging op jonge leeftijd al door verschillende donkere periodes, maar vond telkens haar uitweg in haar vrienden en vooral in muziek. Het is ook daarover dat “Anyone But Me” gaat. De jongedame was het beu om zichzelf te zijn en wijdde er een emotioneel nummer aan. ‘Love me or leave me and let me be lonely’, zingt Joy op een soulvolle manier. De muziek werd redelijk minimaal gehouden, met enkel een beat en een catchy baslijn. Het is vooral de stem die een belangrijke rol speelt op het nummer. Ze neemt je mee op een reis door het hoofd van de zangeres, maar is ook het belangrijkste instrument op de single. Joy Crookes legt haar ziel bloot en doet dat op een meer dan geslaagde manier. “Anyone But Me” blijft dankzij verschillende redenen hangen. De melodie is catchy en de boodschap laat een indruk achter; combineer die twee en je hebt waarschijnlijk een nieuw hitje te pakken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 2): De gouden wissels

Nadat we op de eerste dag van CORE Festival op onze wenken bediend werden, konden we enkel maar reikhalzend uitkijken naar dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Acht tips voor een geslaagd CORE Festival!

Het Belgische muzieklandschap is sinds kort weer een festival rijker, want in het Brusselse Ossegempark vindt komend weekend voor het eerst CORE…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.