Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Onslow – “Freddie Mercury”

De tijd dat er vanuit Australië enkel singer-songwriters en psychedelische muziek kwam, lijkt ver achter ons te liggen. Het land serveert ons namelijk telkens opnieuw een muzikaal hoogstandje en uit Perth stellen we je met veel plezier Onslow voor. De band bracht begin april debuutsingle “Let Me Rust” uit en sindsdien zijn we ze niet uit het oog verloren. Met “Freddie Mercury” toont de band een derde kunstje. Het is meteen het beste wat ze al serveerde, en tegelijkertijd een ode aan een legendarische frontman.

De single begint erg rustig en de band bedoelt dat ook op die manier. Ze wil namelijk eerbied brengen aan het postrock-genre en dat lijkt heel goed te lukken. De zachte opbouw voel je door al je lichaamsdelen omdat er een bepaalde intensiteit wordt opgebouwd. Je hoort dat het hier niet bij kan blijven en na een goeie drie minuten werkt Onslow helemaal toe naar een machtige climax. Het nummer explodeert, de vocals worden agressiever en de riffs vliegen in het rond. “Freddie Mercury” is een nummer vol emoties en dat weet de band perfect tot uiting te brengen.

Facebook / Twitter / Instagram

3079 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (17 mei - 23 mei)

Een nieuwe week, dat betekent een nieuw overzicht vol muzieknieuwtjes! Eindelijk kon het Eurovisiesongfestival van start, en wat een spannende editie was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.