Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (17 mei – 23 mei)

Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (17 mei – 23 mei)

Een nieuwe week, dat betekent een nieuw overzicht vol muzieknieuwtjes! Eindelijk kon het Eurovisiesongfestival van start, en wat een spannende editie was dit. Het was uiteindelijk de Italiaanse rockband Måneskin die met de hoofdprijs ging lopen. Ook goed nieuws voor de fans van A$AP Rocky en Rihanna, want eindelijk bevestigde de rapper zijn relatie met de zangeres, iets waar iedereen stiekem al op zat de wachten. Voormalig Little Mix-lid Jesy Nelson kondigt haar soloproject aan, en Demi Lovato gaat vanaf nu door het leven als non-binair. Lees hieronder het volledige overzicht.

Italië wint het Eurovisiesongfestival

Gisterenavond, 22 mei, was het eindelijk tijd voor de finale van het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam! Na een spannende puntentelling kwam Italiës Måneskin als winnaar uit de bus. Tijdens hun uitvoering van “Zitti e buoni” werd al duidelijk dat het land een grote kans maakte op de hoofdprijs, en de bookmakers kregen gelijk. Volgend jaar trekken we dus met zijn allen naar Italië. België daarentegen eindigde op de 19de plaats, tegen de aspiraties van Alex Callier, oprichter van Hooverphonic, in. Hij hoopte namelijk op een plaatsje in de top vijf. Een andere opvallende uitkomst was die van het Verenigd Koninkrijk, dat welgeteld nul punten wist te behalen.

Morrissey op A$AP Rocky’s nieuwe album All Smiles 

A$AP Rocky heeft nieuwe details onthuld over zijn volgende album in een interview met GQ. De opvolger van TESTING uit 2018 is voorlopig getiteld All Smiles en bevat een samenwerking met niemand minder dan Morrissey. De zanger zou ‘geschreven, geproduceerd, en zang bijgedragen’ hebben aan het nieuwe album. Rocky gaf mee dat de medeoprichter en zanger van The Smiths alles doet wat hij moet doen.

In het interview met GQ bevestigt de rapper ook zijn relatie met Rihanna. Hij noemt haar de liefde van zijn leven.

Dit jaar een graphic novel over het leven van Freddie Mercury

Freddie Mercury’s Lover of Life, Singer of Songs is geïnspireerd op het leven en de woorden van de Queen-frontman en zal ergens in november uitgebracht worden via Z2 Comics. Het boek, geschreven door Tres Dean, wordt een reis door Freddies leven: van zijn jeugd op Zanzibar, via zijn vormende jaren in Engeland, tot het worden van de rockster bekend en geliefd door miljoenen over de hele wereld. Het verhaal werd geïllustreerd door Kyla Smith, Robin Richardson, Safiya Zerrougui, Tammy Wang en Amy Liu, met een begeleidende coverschildering door David Mack. Het wordt verteld in Mercury’s eigen woorden, waarbij elk hoofdstuk een blik werpt op de vele facetten van zijn leven.

https://twitter.com/freddie_mercury/status/1395756516397957123?s=20

Radioheads Thom Yorke en Jonny Greenwood vormen nieuw project The Smile

Radioheads Thom Yorke en Jonny Greenwood hebben een nieuw project gevormd: The Smile. In het trio worden ze vervoegd door jazzdrummer Tom Skinner, die onder andere speelt bij Sons of Kemet en het soloproject Hello Skinny. Nigel Godrich, vaste producer van Radiohead en samen met Yorke lid van Atoms for Peace, is er ook bij betrokken. The Smile is vernoemd naar een gedicht van Ted Hughes.

Yorke, Greenwood en Skinner debuteerden op zaterdag 22 mei als speciale gasten op Live at Worthy Farm, het livestreamevenement dat gehouden werd op het Glastonbury-festivalterrein. Coldplay, Haim en meer vulden de line-up aan.

Jesy Nelson tekent eerste solo-platencontract

Jesy Nelson heeft aangekondigd dat ze haar eerste solocontract heeft getekend sinds ze vorig jaar Little Mix verliet. De zangeres, die de meidengroep in december vaarwel zei, heeft een deal gesloten met Polydor om muziek uit te brengen als soloartiest. Het is wel nog niet bevestigd wanneer er nieuwe muziek komt.

Demi Lovato komt uit de kast als non-binair

Demi Lovato heeft aangekondigd dat die zich vanaf nu als non-binair identificeert. De artiest besloot om dit nieuws te delen als steun voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om aan hun naasten te laten zien wie ze echt zijn: ‘Blijf alsjeblieft in jouw waarheid leven en weet dat ik je alle liefde geef.’ Demi wordt dan ook liever niet meer aangesproken in de vrouwelijke vorm.

Wat betekent het eigenlijk om non-binair te zijn? Mensen die non-binair zijn, zijn noch man, noch vrouw, of juist zowel man als vrouw. In het Engels worden zij voornamelijk met het neutrale ‘they’ en ‘them’ aangesproken. Er zijn verschillende Nederlandse alternatieven in omloop; lgbt-organisatie Çavaria suggereert ‘die’ en ‘hen’.

Cher wordt 75 en pakt uit met Universal-biopic

Cher heeft op de vooravond van haar 75e verjaardag bekendgemaakt dat ze haar levensverhaal zal laten ontvouwen op het witte doek via Universal Pictures. De nog titelloze film zal geschreven worden door de Oscar-winnende scenarioschrijver Eric Roth. Hem kun je onder andere kennen van de verfilming van Killers of the Flower Moon, die momenteel in productie is. De Cher-film zal geproduceerd worden door Judy Craymer – die met het idee kwam om de ABBA-liedjescatalogus om te zetten in de toneelmusical Mamma Mia! – en Playtones Gary Goetzman, die de Mamma Mia!-films met Craymer produceerde. Hiervoor zullen ze samenwerken met Cher zelf, die de hoofdrol speelde in de Mamma Mia!-sequel.

https://twitter.com/cher/status/1395141587127070720?s=20

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
LiveRecensies

Philip Selway @ Ancienne Belgique (AB Club): Uit de schaduw van Radiohead

Het is intussen alweer even geleden dat Radiohead, toch wel een van de meest geliefde alternatieve bands ooit, in onze contreien op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demi Lovato - "Still Alive"

Nog niemand is de Amerikaanse singer-songwriter en acteur Demi Lovato vergeten. Tot nu toe bracht ze al acht studioalbums, twee videoalbums en…
InstagramLiveRecensies

Måneskin @ Vorst Nationaal: De vervulling van jonge dromen

Het is lang geleden dat een relatief jonge groep nog zo de gemoederen deed oplopen als Måneskin tegenwoordig doet. Het voelt bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.