Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aili x Transistorcake – “Futsu”

Foto: Tina Herbots

© Tina Herbots

Met het vooruitzicht dat we (hopelijk) snel weer kunnen dansen, gooit het duo Aili (Maruyama) en Transistorcake hun eerste gezamenlijke ep de dansvloer op. Vier van de vijf nummers verschenen eerder al, waarvan het eerste, “Dansu“, werd gebruikt als hun wapen in de finale van De Nieuwe Lichting. Die wonnen ze helaas niet, maar een hit werd het wel. Even later volgden “Pari Pari“, “Oki” en “Genki“, stuk voor stuk heerlijke DEEWEE-esque dansknallers. Tja, Transistorcake komt dan ook uit de Soulwaxstad. Hierover zingt de tot haar zeven in Japan opgegroeide Aili in een naar eigen zeggen bijna kinderlijke variant van de taal die ze daar leerde.

Maar die debuut-ep dus. Dansu bestaat uit de vier nummers die we eerder al te horen kregen, met als staartje een kort vijfde nummer met de naam “Futsu”. Het is enigszins jammer dat we het voorgaande al kenden, zeker gezien “Futsu” niet de allersterkste toevoeging is. Het nummer begint schattig speels en bouwt nadien heerlijk op, maar bereikt zijn hoogtepunt net niet. Op een onfortuinlijk moment ebt het weg en is het geluid plots futsu. Daardoor lijkt het een beetje een onafgewerkt nummer en een vreemd einde van de ep. Desalniettemin is Dansu een vooruitzicht op zichzelf naar het moment waarop we ons gezamenlijk op die dansvloer kunnen werpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Terug naar AFF! Absolutely Free Festival kondigt zomeralternatief aan met o.a. Penelope Isles, The Guru Guru, Aili en Lander & Adriaan!

Absolutely Free Festival in Genk heeft niet stil gezeten en zocht de afgelopen maanden naar mogelijkheden om binnen de coronamaatregelen een waardig…
InstagramLiveRecensies

Absynthe Minded, David Numwami, Meskerem Mees & Aili @ OLT Rivierenhof (ihkv Radio 1 Schemersessies): Het gaat terug beginnen

Van 25 oktober vorig jaar was het geleden dat we nog eens de categorie ‘live’ mochten aanklikken. We waren dan ook maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aili x Transistorcake – "Genki"

Sinds enkele maanden heeft ons land er een nieuw popduo bij, en daar mogen we bijzonder trots op zijn. Aili x Transistorcake…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.