Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aili x Transistorcake – “Futsu”

Foto: Tina Herbots

© Tina Herbots

Met het vooruitzicht dat we (hopelijk) snel weer kunnen dansen, gooit het duo Aili (Maruyama) en Transistorcake hun eerste gezamenlijke ep de dansvloer op. Vier van de vijf nummers verschenen eerder al, waarvan het eerste, “Dansu“, werd gebruikt als hun wapen in de finale van De Nieuwe Lichting. Die wonnen ze helaas niet, maar een hit werd het wel. Even later volgden “Pari Pari“, “Oki” en “Genki“, stuk voor stuk heerlijke DEEWEE-esque dansknallers. Tja, Transistorcake komt dan ook uit de Soulwaxstad. Hierover zingt de tot haar zeven in Japan opgegroeide Aili in een naar eigen zeggen bijna kinderlijke variant van de taal die ze daar leerde.

Maar die debuut-ep dus. Dansu bestaat uit de vier nummers die we eerder al te horen kregen, met als staartje een kort vijfde nummer met de naam “Futsu”. Het is enigszins jammer dat we het voorgaande al kenden, zeker gezien “Futsu” niet de allersterkste toevoeging is. Het nummer begint schattig speels en bouwt nadien heerlijk op, maar bereikt zijn hoogtepunt net niet. Op een onfortuinlijk moment ebt het weg en is het geluid plots futsu. Daardoor lijkt het een beetje een onafgewerkt nummer en een vreemd einde van de ep. Desalniettemin is Dansu een vooruitzicht op zichzelf naar het moment waarop we ons gezamenlijk op die dansvloer kunnen werpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor de Fifty Session met Rachel Chinouriri, Aili en XL Regular

Na de shows van Bagarre, Sam Quealy en piffy op 6 maart en de sessie van 3 april waarbij Yamê en CRC…
LiveRecensies

Aili + Movulango @ Wintercircus: Traag opwarmende electropop

Op de meeste concertavonden staat er één artiest centraal en is er voor zij die lekker vroeg komen een voorprogramma, maar zo…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aili – Nandakke? (★★★★): Speelse elektropop boordevol creativiteit

Het Belgisch-Japans elektropopduo Aili is serieus aan het timmeren aan haar weg binnen het muziekcircuit. In 2019 leerden Aili Maruyama en Orson…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.