Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY & Kelsea Ballerini – “I Quit Drinking”

Zoetsappige synthpopliedjes met het gebroken hart van zanger Paul Jason Klein in de hoofdrol is al jaar en dag het handelsmerk van de Amerikaanse band LANY. Samen met zijn twee kompanen, Les Priest en Jake Goss, wist Klein de afgelopen jaren heel wat tienerharten te veroveren. En we moeten toegeven, ook wij genieten er wel eens van om “Super Far” door onze stereo-installatie te pompen en luidkeels mee te zingen. Na drie albums en twee ep’s lijken we het recept van de band echter wel achterhaald te hebben. Op “I Quit Drinking” sloeg de band de handen in elkaar met countryzangeres Kelsea Ballerini en dat lijkt bijzonder goed te werken.

De volle synthklanken die we zo gewend zijn van de band, worden ditmaal opzij geschoven voor een intiem klinkende piano. Wanneer we vervolgens verwelkomd worden door de stem van Kelsea Ballerini weet het nummer een onverwachte interesse te wekken. Gedompeld in melancholie lijkt het geheel toch net wat anders te klinken, tot Ballerini het estafettestokje doorgeeft aan Paul Klein die vol overgave zijn diepste zielenroerselen op tafel gooit. ‘You’re the only thing I want when one drop hits my mouth / Baby, you’re the reason I quit drinking’, klinkt het en daarmee gaat de song naar goede gewoonte over een gebroken hart. Zo zou het consumeren van alcohol te veel herinneringen aan die ene persoon naar boven halen. Het zit duidelijk diep en daarmee blijft de band ondanks de bijdrage van Ballerini toch vooral trouw aan zichzelf. We moeten het ze echter wel nageven, het geheel klinkt bijzonder catchy. Opgelet dus, want voor je het weet heb je je dagelijkse alcoholische consumptie ingeruild voor zoetsappige popballads.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles LANY - "up to me" & "dna (demo)"

Bitterzoete, catchy synthpopliedjes over het gebroken hart van zanger Paul Klein zijn inmiddels het handelsmerk geworden van de Amerikaanse band LANY. Over…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LOVER - "Palm Reader"

Veel is er niet te vinden over de Australische Oliver Kirby. Onder de naam LOVER maakt hij sinds een paar jaar elektronische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "dancing in the kitchen"

Al jaar en dag vormt de Amerikaanse band LANY onze vaste leverancier van zoete synthpopsongs waarop het gebroken hart van zanger Paul…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.