banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Flying on the Ground”

© CPU – Bert Savels

Enkele weken geleden vierde de wereld dertig jaar Oasis, maar op die verhoopte reünie blijft het vooralsnog wachten. Liam en Noel deden daarrond, zoals ze dat al jaren kunnen, nog eens wat stof opwaaien. Zo zei die laatste dat hij de legendarische band nieuw leven zou inblazen voor 100 miljoen pond. Zijn broer reageerde daar dan weer op dat hij het helemaal gratis zou doen. Alles samengevat: De Gallaghers kibbelen er nog altijd op los en Oasis is nog altijd verleden tijd. Noel heeft zich tegenwoordig dan ook vooral te focussen op zijn High Flying Birds. Daarmee brengt hij eind deze week een eerste greatest hits-album uit, met daarop ook twee splinternieuwe nummers. “We’re On Our Way Now” kregen we enkele weken geleden al te horen en op de valreep komt daar nu “Flying on the Ground” bij.

Op een manier is het een beetje frappant voor een band als Noel Gallagher’s High Flying Birds om met een greatest hits-album te komen, aangezien het hitgehalte helemaal niet zo hoog ligt. Toch kunnen we er echter niet onderuit dat de muziek die de man maakt er zeker mag zijn. Dat is ook vandaag het geval. “Flying on the Ground” werd een typische Gallagher-song, die gezellig uit de startblokken komt. Met een akoestische gitaar, lichte blazers en de herkenbare stem van de Brit zit er een fijn namiddagnummertje in. Geleidelijk aan komt de single wel iets grootser binnen en verheft de man zijn stem een beetje. Ook de hulp van zijn achtergrondzangeressen komt dat alles ten goede, waardoor we uiteindelijk toch van een geslaagde track kunnen spreken. Het laatste voorsmaakje voor vrijdag gaat er dus in elk geval vlotjes in.

Aanstaande vrijdag, 11 juni, verschijnt Back The Way We Came: Vol 1 (2011-2021).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1050 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Paul Weller - Fat Pop (★★★½): Nog steeds even stijlvol

Paul Weller is één van de officieuze ambassadeurs van de klassieke Britse popcultuur. De zestiger is dan ook al enkele decennia actief…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher's High Flying Birds - "We’re On Our Way Now"

Tien jaar is Noel Gallagher ondertussen al bezig met zijn High Flying Birds, en blijkbaar vraagt dat om een nostalgische terugblik. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher's High Flying Birds - "Come On Outside"

Er wordt veel gezegd en geschreven over de gebroeders Gallagher, maar als puntje bij paaltje komt, moeten ze toch de muziek laten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.