Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “Flying on the Ground”

© CPU – Bert Savels

Enkele weken geleden vierde de wereld dertig jaar Oasis, maar op die verhoopte reünie blijft het vooralsnog wachten. Liam en Noel deden daarrond, zoals ze dat al jaren kunnen, nog eens wat stof opwaaien. Zo zei die laatste dat hij de legendarische band nieuw leven zou inblazen voor 100 miljoen pond. Zijn broer reageerde daar dan weer op dat hij het helemaal gratis zou doen. Alles samengevat: De Gallaghers kibbelen er nog altijd op los en Oasis is nog altijd verleden tijd. Noel heeft zich tegenwoordig dan ook vooral te focussen op zijn High Flying Birds. Daarmee brengt hij eind deze week een eerste greatest hits-album uit, met daarop ook twee splinternieuwe nummers. “We’re On Our Way Now” kregen we enkele weken geleden al te horen en op de valreep komt daar nu “Flying on the Ground” bij.

Op een manier is het een beetje frappant voor een band als Noel Gallagher’s High Flying Birds om met een greatest hits-album te komen, aangezien het hitgehalte helemaal niet zo hoog ligt. Toch kunnen we er echter niet onderuit dat de muziek die de man maakt er zeker mag zijn. Dat is ook vandaag het geval. “Flying on the Ground” werd een typische Gallagher-song, die gezellig uit de startblokken komt. Met een akoestische gitaar, lichte blazers en de herkenbare stem van de Brit zit er een fijn namiddagnummertje in. Geleidelijk aan komt de single wel iets grootser binnen en verheft de man zijn stem een beetje. Ook de hulp van zijn achtergrondzangeressen komt dat alles ten goede, waardoor we uiteindelijk toch van een geslaagde track kunnen spreken. Het laatste voorsmaakje voor vrijdag gaat er dus in elk geval vlotjes in.

Aanstaande vrijdag, 11 juni, verschijnt Back The Way We Came: Vol 1 (2011-2021).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2123 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ’the…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.