Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kyd the Band – “Small World”

Kyd the Band bestaat al enkele jaren, maar echt doorbreken kon het muzikale project van Devin Guisande nog niet. De Amerikaan heeft met “Easy” en “American Dreamer” nochtans twee bescheiden hitjes te pakken gehad, die beiden inmiddels enkele miljoenen streams op de teller hebben staan. Daarnaast mocht Kyd the Band ook al het voorprogramma voorzien van Lennon Stella en NF, waardoor hij ook al rijkelijk podiumervaring kon opdoen. De laatste jaren is hij een iets eigenzinniger pad gaan bewandelen, al klinkt zijn muziek in zijn totaliteit wel nog toegankelijk genoeg voor het grote publiek. Met “Small World” loste hij nu zelfs een van zijn beste werken tot op heden.

Met zijn nieuwe single blijft Guisande het pad van de vernieuwing kiezen: de generieke pop werd overboord gegooid en ingeruild voor een vol en gelaagd geluid waarbinnen zijn stem veel beter tot zijn recht komt. Vanaf het begin zijn we mee met hetgeen Kyd the Band op “Small World” wil overbrengen en daar zitten ook de vele twists in het nummer voor iets tussen. Na een laatste bridge ontdooit “Small World” volledig en krijgen we een meeslepend slot op ons bord waar we maar niet genoeg van kunnen krijgen. Het was een lange muzikale zoektocht, maar het lijkt erop dat Kyd the Band nu eindelijk zijn draai heeft gevonden, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1340 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kyd The Band - "Ice Cream"

Het ijsjesweer laat deze zomer wat op zich wachten, maar een ijsjesplaat krijgen we al wel! Kyd The Band brengt ons met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.