Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Morello & The Bloody Beetroots – “Radium Girls”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De riffs van Tom Morello zijn een handelsmerk geworden en zijn zo herkenbaar. Deze handtekening is natuurlijk een geweldig iets, maar rond het gitaarspel moet je natuurlijk iets kunnen bouwen. Met Rage Against The Machine was dat geen probleem. Daarna is Morello blijven werken aan zijn gitaarspel en heeft hij zich in zijn solowerk laten omringen door vooral politiek gelijkgestemden. Vandaag wordt hij geassisteerd door een aantal collega’s: het nummer is mee geschreven door The Bloody Beetroots en Pussy Riot; The Last Internationale, White Lung en Aimee Interrupter van The Interrupters mochten opdraven met guestvocals.

In het eerste deel van het nummer hoor je duidelijk de invloed van The Bloody Beetroots. De beat is zwaar aanwezig en de riff van Morello wordt er ingewerkt. Toch luisteren deze eerste twee minuten niet echt weg als een rocknummer, maar eerder als een chaotisch dansnummer. Wel klinkt het lekker weg en als Pussy Riot ons fluisterend misleidt, is het uiteindelijk een erg leuke eerste helft. De tweede helft opent met een zangdeel van zangeres Delila Paz (van The Last Internationale), gevolgd door Aimee Interrupter (The Interrupters), wat het plots erg als stadionrock doet klinken.

Alles klinkt lekker (over)geproducet en het nummer schreeuwt gewoon de aandacht naar zich toe. Er zitten enorm sterke momenten in het nummer, maar de plotse overschakeling naar de stadionrock is misschien wat te vloeiend. Toch blijft Morello een held!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sheryl Crow - "Evolution"

Er zijn bepaalde artiesten waarvoor Belgische fans al eens een uitstapje moeten maken. Sheryl Crow is daar eentje van. De Amerikaanse singer-songwriter…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tom Morello naar Rock Werchter 2024!

Voor veel muziekliefhebbers wiens jeugd zich afspeelde in de jaren ’90, begon 2024 wellicht in mineur. Na veel speculatie doorprikte drummer Brad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.