Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Morello & The Bloody Beetroots – “Radium Girls”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De riffs van Tom Morello zijn een handelsmerk geworden en zijn zo herkenbaar. Deze handtekening is natuurlijk een geweldig iets, maar rond het gitaarspel moet je natuurlijk iets kunnen bouwen. Met Rage Against The Machine was dat geen probleem. Daarna is Morello blijven werken aan zijn gitaarspel en heeft hij zich in zijn solowerk laten omringen door vooral politiek gelijkgestemden. Vandaag wordt hij geassisteerd door een aantal collega’s: het nummer is mee geschreven door The Bloody Beetroots en Pussy Riot; The Last Internationale, White Lung en Aimee Interrupter van The Interrupters mochten opdraven met guestvocals.

In het eerste deel van het nummer hoor je duidelijk de invloed van The Bloody Beetroots. De beat is zwaar aanwezig en de riff van Morello wordt er ingewerkt. Toch luisteren deze eerste twee minuten niet echt weg als een rocknummer, maar eerder als een chaotisch dansnummer. Wel klinkt het lekker weg en als Pussy Riot ons fluisterend misleidt, is het uiteindelijk een erg leuke eerste helft. De tweede helft opent met een zangdeel van zangeres Delila Paz (van The Last Internationale), gevolgd door Aimee Interrupter (The Interrupters), wat het plots erg als stadionrock doet klinken.

Alles klinkt lekker (over)geproducet en het nummer schreeuwt gewoon de aandacht naar zich toe. Er zitten enorm sterke momenten in het nummer, maar de plotse overschakeling naar de stadionrock is misschien wat te vloeiend. Toch blijft Morello een held!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Morello & Pussy Riot - "Weather Strike"

Tom Morello slaagde erin een banale wiskundige som te laten mislukken. Want soms bleek 1+1 absoluut geen twee of zelfs een te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Pretty Reckless - "And So It Went" (feat. Tom Morello)

Na een lange stilte is The Pretty Reckless sinds vorig jaar weer helemaal terug, en dat met heel veel lawaai. Ondanks dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.