Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Ware – “Hot N Heavy”

Veel artiesten die nog meer swingen dan Jessie Ware zijn er nu niet echt te vinden voor de moment. What’s Your Pleasure? van 2020 was een van de beste albums van het lockdownjaar, en het zou niet verbazen moest dat een discorevival veroorzaakt hebben. Zo’n goede discoplaat is er alleszins in een aanzienlijk aantal jaren niet meer gemaakt. Veel extra liedjes hebben het album blijkbaar niet gehaald, dat al meer dan vijftig minuten was, want Ware dropt ook nog een paar B-kantjes die op de deluxe-versie van What’s Your Pleasure? zullen verschijnen, te beluisteren vanaf 11 juni.

Dit bijkomende B-kantje, “Hot N Heavy”, doet denken aan de volle en funky housemuziek van de nineties, die sowieso al veel leende van het discotijdperk. Met haar typische zwoele stem steekt Ware een verleidend refrein in mekaar, met alle fijne ornamentjes die we ondertussen gewoon zijn van haar. ‘You get me hot n heavy / I’m willing to set my heart on fire’ zijn het soort melige clichélijnen die je niet anders zou verwachten bij dit soort nummers. Er zijn maar weinig artiesten die zo meeslepend kunnen zijn als Ware, dus prijzen we ons wel gelukkig. Hoe dit dan ook niet op de standaardversie van What’s Your Pleasure? staat, is werkelijk verbijsterend, want dit is ver van een B-kant, maar gewoon een regelrechte hit.

Instagram / Twitter / Facebook

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

99 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Typhoons (★★★½): Headbangen met je heupen

Dat een knaller van een debuutalbum achteraf vaak een vervloekt geschenk blijkt, moet je maar eens vragen aan ene Julian Casablancas. Onvoorzien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jessie Ware - "Please"

Vorig jaar keerde Jessie Ware terug met haar vierde langspeler What’s Your Pleasure, waarmee ze zich naar onze mening kroonde tot de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Franc Moody - "Big Cheese"

Vorige maand kwam het Londense Franc Moody, gecentreerd rond Ned Franc en Jon Moody, nog met “Losing Touch“. Het collectief herdefinieert de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.