Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER – “BORED”

© Dani Monteiro

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor hun nieuwste single al hun frustraties bijeen. Ze laten zich hier van een rebelser kantje zien en schreeuwen hun verveling uit, weliswaar in hun karakteristieke, perfecte samenzang. “BORED” is na “Cross Yourself” de tweede single van hun tweede plaat shame die al op 6 augustus verschijnt.

Op “BORED” laten ze de pianoklanken en electronica van hun debuutplaat voor wat het is, en kiezen ze resoluut voor een scherper indierock geluid waarop vooral de drums en elektrische gitaar een prominentere plaats krijgen. Vergelijkingen met King Princess en girl in red zijn hier eigenlijk niet ver weg. Het nieuwe geluid past wel perfect bij alle frustraties die ze, ietwat repetitief, van zich afzingen. Ze hebben het gehad met een gedwongen perfectionisme en omarmen de gebreken. “BORED” is een single zonder grote plotwendingen, maar wel een aangenaam, nieuw vertrekpunt voor IDER, waar ze hun kenmerkende samenzang in een rebelser kader stoppen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

girl in red - I'M DOING IT AGAIN BABY! (★★★): Na regen komt een regenboog

Wat in een niet zo heel ver verleden nog vooral een gesloten-halfopen community was, is intussen uitgegroeid tot een commercieel succesvolle hype….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "You Need Me Now?" (feat. Sabrina Carpenter)

‘I’m doing it again baby!’ Met die woorden kondigde girl in red nog niet zo gek lang geleden haar gelijknamige tweede langspeler…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single girl in red - "DOING IT AGAIN BABY"

Er was bij een bepaalde groep toegewijde fans altijd al wel een grote hype rond girl in red, maar sinds enige tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.