Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER – “BORED”

© Dani Monteiro

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor hun nieuwste single al hun frustraties bijeen. Ze laten zich hier van een rebelser kantje zien en schreeuwen hun verveling uit, weliswaar in hun karakteristieke, perfecte samenzang. “BORED” is na “Cross Yourself” de tweede single van hun tweede plaat shame die al op 6 augustus verschijnt.

Op “BORED” laten ze de pianoklanken en electronica van hun debuutplaat voor wat het is, en kiezen ze resoluut voor een scherper indierock geluid waarop vooral de drums en elektrische gitaar een prominentere plaats krijgen. Vergelijkingen met King Princess en girl in red zijn hier eigenlijk niet ver weg. Het nieuwe geluid past wel perfect bij alle frustraties die ze, ietwat repetitief, van zich afzingen. Ze hebben het gehad met een gedwongen perfectionisme en omarmen de gebreken. “BORED” is een single zonder grote plotwendingen, maar wel een aangenaam, nieuw vertrekpunt voor IDER, waar ze hun kenmerkende samenzang in een rebelser kader stoppen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - “For My Friends”

Welke namen schieten door het hoofd wanneer de term queerinclusieve muziek valt? Prompt zullen artiesten als girl in red en Lil Nas…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mallrat - "Your Love"

Bijna drie jaar geleden ontmoetten we Mallrat voor het eerst in de legendarische rode backstage van de Ancienne Belgique, waar ze toen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - "Little Bother" (feat. Fousheé)

Er was een tijd waarin iedereen King Princess zag als de toekomst van de indiescene, maar de druk op de schouders van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.