banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single IDER – “BORED”

© Dani Monteiro

Het afgelopen jaar was er vooral een van radicale verandering en uitgesproken frustratie, zoveel is duidelijk. Ook het Londense vriendinnenduo IDER raapte voor hun nieuwste single al hun frustraties bijeen. Ze laten zich hier van een rebelser kantje zien en schreeuwen hun verveling uit, weliswaar in hun karakteristieke, perfecte samenzang. “BORED” is na “Cross Yourself” de tweede single van hun tweede plaat shame die al op 6 augustus verschijnt.

Op “BORED” laten ze de pianoklanken en electronica van hun debuutplaat voor wat het is, en kiezen ze resoluut voor een scherper indierock geluid waarop vooral de drums en elektrische gitaar een prominentere plaats krijgen. Vergelijkingen met King Princess en girl in red zijn hier eigenlijk niet ver weg. Het nieuwe geluid past wel perfect bij alle frustraties die ze, ietwat repetitief, van zich afzingen. Ze hebben het gehad met een gedwongen perfectionisme en omarmen de gebreken. “BORED” is een single zonder grote plotwendingen, maar wel een aangenaam, nieuw vertrekpunt voor IDER, waar ze hun kenmerkende samenzang in een rebelser kader stoppen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDER - shame (★★★½): De schaamte voorbij

Er zijn weinig muzikale duo’s met stemmen die zich zo naadloos in elkaar vlechten als die van het Londense duo IDER. Vriendinnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Princess - "House Burn Down"

Geloof het of niet, maar het is inmiddels al bijna twee jaar geleden dat King Princess haar redelijke teleurstellende debuutalbum Cheap Queen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

girl in red - if i could make it go quiet (★★★★): Waarom is de wereld zo luid?

Een dikke vijf jaar geleden stond Marie Ulven op een festival in haar thuisland. In de verte zag ze een van haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.