Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “Lost Cause”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Je moet wel heel veel moeite doen om helemaal te ontkomen aan de hype rond Billie Eilish. De Amerikaanse werd nog voor ze het goed besefte een waar tieneridool en het ziet er niet naar uit dat haar schare fans plots massaal afhaakt. Er zijn genoeg bewijzen die in de richting wijzen dat Eilish nu al een waar icoon is, want wie verkoopt in deze tijd het Sportpaleis nog uit in minder dan tien minuten? Naast uitverkochte zalen en arena’s ook een boek, een documentaire, talrijke awards en een hoop Instagram records voor de zangeres. En dat terwijl de – inmiddels – blondine amper 19 lentes op de teller heeft staan. We zouden voor minder een vleugje jaloezie voorbij voelen waaien. Al bracht The World’s A Little Blurry ook wel de duistere kanten van het succes naar boven. Volgende maand verschijnt Happier Than Ever, de tweede langspeler van het popfenomeen en na het verrassende “Your Power” krijgen we met “Lost Cause” al de vierde single van die plaat.

Dat Billie niet meer de tiener is die we leerden kennen met “ocean eyes”, is meteen duidelijk. Een prominente baslijn doorbreekt de stilte met een intro die ons doet denken aan een volwassen versie van “all the good girls go to hell”. Tekstueel snijdt Eilish dan weer met het scherpste mes dat ze kon vinden. ‘Thought you had your shit together but damn I was wrong, you were nothing but a lost cause’, klinkt het en daarmee is meteen duidelijk dat we op Happier Than Ever een sterke vrouw kunnen verwachten. Ze beweert dan wel gelukkiger dan ooit tevoren te zijn, maar als we zo even de balans opmaken, zijn er duidelijk nog genoeg dingen die door het hoofd van de popster spoken. Grote verrassingen brengt deze nieuwe single niet, maar dat heeft Billie Eilish al lang niet meer nodig om het halve internet op z’n kop te zetten. De videoclip bij het nummer zit zoals altijd ijzersterk in elkaar. Spontaan, luchtig en vooral met een prachtig kleurenpalet, want de ooit door duisternis getekende zangeres schildert nu met de mooiste pastelkleuren die ze kon vinden.

Happier Than Ever verschijnt op vrijdag 30 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Billie Eilish – Happier Than Ever (★★★★): Grote meisjes worden nóg groter

Je hebt veertienjarigen die godganse dagen met hun Legoblokjes spelen en je hebt er die vanuit hun slaapkamertje de wereld in zwijm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “NDA”

Of je het nu wilt of niet, er is geen ontkomen aan Billie Eilish. De voorbije jaren wist de jonge Amerikaanse haar…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (10 mei - 16 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.