InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “Your Power”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In de late namiddag van 17 maart stond het halve internet plots helemaal op z’n kop. De reden? Billie Eilish had haar zwartgroene haar ingeruild voor blonde lokken. Het aantal likes ging aan zo’n hoge snelheid de lucht in, dat de teller bijna door de geluidsmuur knalde. De befaamde Instagramfoto telt ondertussen meer dan 22 miljoen likes, maar er zat veel meer achter dan enkel en alleen een massa aan hartjes in de comments. Het werd het startschot van het nieuwe hoofdstuk in de carrière van Billie Eilish. Gedaan met die spinnen en alle zwartgalligheid, het tieneridool werd nu een sterke, alleenstaande vrouw. Die nieuwe ideologie kreeg eerder deze week nog wat meer vorm, toen met Happier Than Ever een gloednieuwe, zestien nummers lange plaat werd aangekondigd.

Eilish slaagde er – na een toch langere tijd van iet of wat irrelevantie – nog eens in om de wereld op pauze te zetten. Iets wat de spanning en verwachtingen rond de nieuwe plaat nu al de hoogte injoeg. Volgens zowel de zangeres, als haar co-writer, broer en producer FINNEAS, deden ze nooit eerder zoveel moeite om hun hart en ziel in een album te gieten. ‘You’ll have to hear it to be believe it‘, klonken de tweets veelbelovend. Wel, met “Your Power” krijgen we nu een derde voorsmaakje van Happier Then Ever, en het minste wat we kunnen zeggen is dat de verandering zeer duidelijk hoorbaar is.

Enkel een gitaar en Billie’s stem: dat zijn de twee hoofdingrediënten van de nieuwste creatie van het kroost O’Connell. “Your Power” komt heel dromerig en traag uit de startblokken dankzij die akoestische gitaar, terwijl de Amerikaanse als een engeltje – dat blonde haar zet dat nog wat meer kracht bij – op je neerdaalt. Ondanks dat de Amerikaanse helemaal geen commerciële radiohit op de wereld loslaat, zit er toch een vorm van herkenbaarheid in de refreinen, die overigens op een emotionele manier ongetwijfeld luidkeels zullen worden meegebruld. Hier en daar zitten er nog wat kleine elektronische effectjes verstopt in de single, maar het draait vandaag vooral om eenvoud.

Een totaal nieuwe kant die we dus te horen krijgen van Billie Eilish; eentje die haar nieuwe ik perfect aanvult en het totaalplaatje helemaal doet kloppen. Meer dan vier minuten duurt “Your Power” en om eerlijk te zijn gebeurt er niet gigantisch veel, maar toch zorgt de zangeres ervoor dat we het volledige nummer aan haar lippen blijven hangen. Onverwachts, maar dat mag zeker als een compliment worden opgevat.

Happier Than Ever verschijnt op vrijdag 30 juli. De albumcover en de tracklist vind je onderaan het artikel.

Facebook / Instagram

Tracklist:

 1. Getting Older
 2. I Didn’t Change My Number
 3. Billie Bossa Nova
 4. my future
 5. Oxytocin
 6. GOLDWING
 7. Lost Cause
 8. Halley’s Comet
 9. Not My Responsibility
 10. OverHeated
 11. Everybody Dies
 12. Your Power
 13. NDA
 14. Therefore I Am
 15. Happier Than Ever
 16. Male Fantasy

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

970 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Billie Eilish – Happier Than Ever (★★★★): Grote meisjes worden nóg groter

Je hebt veertienjarigen die godganse dagen met hun Legoblokjes spelen en je hebt er die vanuit hun slaapkamertje de wereld in zwijm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish – “NDA”

Of je het nu wilt of niet, er is geen ontkomen aan Billie Eilish. De voorbije jaren wist de jonge Amerikaanse haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish - "Lost Cause"

Je moet wel heel veel moeite doen om helemaal te ontkomen aan de hype rond Billie Eilish. De Amerikaanse werd nog voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.