Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Till Lindemann – “Ich hasse Kinder”

© CPU – Joost Van Hoey

Bij het horen van de naam Till Lindemann zie je de excentrieke Duitser misschien meteen badend in het licht van vlammenwerpers, met twee grote brandende stalen vleugels op zijn rug gemonteerd of zittend op een gigantische schuimspuitende penis. Kortom: tijdens shows van zijn band Rammstein steelt hij het liefst zelf de show. Het is misschien ook daarom dat hij zich tegenwoordig op eigen houtje bezighoudt. Na de release van het titelloze Rammstein-album in 2019 bracht de Leipziger met zijn zijprojectje Lindemann nog F & M uit, maar daarna leken de muzikale paden van Till en zijn Zweedse kompaan Peter Tägtgren steeds verder uit elkaar te lopen. De band Lindemann liep spaak, maar de frontman had duidelijk nog energie te over. Zo gonst het al enige tijd van de geruchten rond een nieuwe Rammstein-plaat, maar nog voor we daar effectief een eerste voorsmaakje van krijgen, viert de Duitser vandaag de Internationale Dag van het Kind… op zijn geheel eigen manier: “Ich hasse Kinder”.

Op muzikaal vlak weet je ondertussen wel wat je kan verwachten van de hand van Till Lindemann: gierende gitaren, elektronische invloeden en zijn rasp van een Duitse stem. In de refreinen verheft hij die stem dan een paar keer om de tracktitel uit te schreeuwen alsof zijn leven ervan af hangt. Die mag overigens met een korreltje zout worden genomen, want in “Ich hasse Kinder” heeft de man het over zijn haat-liefdeverhouding met kinderen. Begeleid door een knappe, doch licht choquerende videoclip waarin we een kijkje nemen in de jeugd van de Duitser komen we te weten dat kleine Till gepest werd als kind en nu wraak neemt door alle pesters letterlijk een kopje kleiner te maken. Gelukkig heeft hij uiteindelijk iedereen vergeven en is zijn maniakele haat ondertussen omgeslagen in liefde. “Ich hasse Kinder” mag dan wel weinig verrassend klinken, de Duitser is er toch in geslaagd om een schokeffect te creëren, want oh ja, er zal kritiek komen op de video. Het gekende recept van een typische Lindemann/Rammstein-song dus, gepresenteerd door de chef himself. Daar kunnen wij enkel en alleen maar van genieten.

Till Lindemann staat op 3 en 4 augustus 2022 met Rammstein in Park De Nieuwe Koers in Oostende. Die eerste show is al maandenlang uitverkocht; voor de andere ging de ticketverkoop onlangs van start.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1351 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rammstein - Zeit (★★★★): Met tranen doorkliefde trommelvliezen

Choqueren. Het had zomaar de tweede naam kunnen zijn van Till Lindemann en zijn Rammstein. Sinds 1994 heeft de in Berlijn opgerichte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rammstein - "Zick Zack"

Vol verwachting klopt ons hart, want binnen afzienbare tijd verschijnt er een nieuwe plaat van Rammstein. Zoals altijd doen dan de geruchten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rammstein - "Zeit"

Toen in 2019 de titelloze plaat van Rammstein ten tonele verscheen, gingen de geruchten al snel wild in het rond. Het zou…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.