Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (24 mei – 30 mei)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Amalie Bryde – “Slave to My Mind”

De Deense neosoul- en jazz-zangeres Amalie Bryde is ijverig aan haar debuut-ep aan het werken, waaruit we met “Slave to My Mind” wederom een zeer mooie single krijgen. Een jazzy en zomerse instrumentatie biedt de ideale context voor de opkomende artieste om haar stem volledig te laten schitteren. Ondanks het zachte geluid van het lied, verwerkt ze in “Slave to My Mind” fragmenten uit haar dagboek en krijg je zo een persoonlijke blik op haar situatie.

daysormay – “Ego”

Vijf jaar geleden scoorde het Canadese trio daysormay zijn allereerste hit op Soundcloud, waarmee de band uiteindelijk meer dan 200.000 luisteraars kon verzamelen. Voor hun nieuwe single “Ego” lieten ze zich inspireren door Sigmund Freuds concepten rond identiteit, ego en superego. Muzikaal hebben ze dankzij een resem gitaren, synths, piano en drums wel iets weg van Glass Animals.

HUSSY – “Moths”

Voor ze aan haar eigen muziek werkte, was HUSSY muzikante en multi-instrumentaliste in verschillende bands. Toch voelde muziek maken nog nooit zo goed voor de Zuid-Londense als nu, want voor haar debuut-ep werkte ze van a tot z alleen aan haar nummers. “Moths” is haar reflectie op zelfwaarde en macht, maar is bovenal een zeer mooie en gelaagde single waarin ze haar zachtere kant laat zien.

SHLUG – “The Scent of Roy Keane”

De debuutsingle van SHLUG uit Cardiff is vernoemd naar een Ierse voetbalcoach, maar verder betekent de single vooral keihard gaan. De riffs vliegen in het rond en de kracht is verschroeiend. De band doet denken aan Motörhead, maar dan iets meer rammelend. Rauwe punk zonder nonsens, meer hoeft dat voor ons niet te zijn!

Slim Gabriel – “Chelsea”

Chelsea mocht gisteren de beker met de grote oren mee naar huis nemen, maar de dag voordien verscheen de debuutsingle van Slim Gabriel met dezelfde naam. Het liedje is zeer zonnig en perfect om bij deze temperaturen eens te beluisteren. Feelgood-vibes bij de vleet: exact wat we op dit moment nodig hadden.

DANSEN DANSEN

Sofi Tukker – “Mon Cheri” (feat. Amadou & Mariam)

Dat Sofi Tukker wel eens een hitje durft te maken, hoeven we je niet meer te vertellen. De nieuwste worp van het duo is er eentje samen met Amadou & Mariam uit Mali en op die manier wordt de zomer omgezet in een liedje. We kunnen ons nu al voorstellen dat dit op ieder terras te horen zal zijn en je benen, die zal je niet stil kunnen houden.

1837 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kai Bosch - "Moths"

Er zijn in Europa heel wat toonaangevende showcasefestivals zoals Eurosonic in Nederland en het Reeperbahnfestival in Hamburg. In het Verenigd Koninkrijk zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.