banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single UB40 – “Message Of Love” (feat. House Of Shem)

Ja man! UB40, het reggae-dub collectief uit Birmingham, brengt op 25 juni een nieuw album (Bigga Baggariddim) uit.  Meer dan 35 jaar na de release van het originele Baggariddim, herenigen ze zich met artiesten die te horen waren op het album uit 1985. Samen met nieuw reggaetalent en de Nieuw-Zeelandse roots/reggae band House of Shem, geven ze één van hun succesvolste platen een nieuw elan. Het lijkt een verlossing na de jarenlange (pijnlijke) procedurestrijd met Ali Campbell, de oorspronkelijke zanger die de band in 2008 verliet na enkele disputen. De ironie wil dat zijn eigen broer Duncan toen de nieuwe zanger van UB40 werd. Ali treedt zelf ook nog op met twee andere ex-members onder ‘UB40 featuring Ali, Astro and Mickey’.

Zo blijven ze teren op het wereldwijde succes dat de naam UB40 nog steeds bezit, ondanks het feit dat de naam is ontleend aan een formulier van de Britse sociale dienst om een werkloosheidsuitkering (UB = Unemployment Benefit) aan te vragen. Gelukkig blijft hun muziek steeds een positieve(re) boodschap meegeven. Naast enkele geslaagde covers zoals “I Got You Babe” (Sonny en Cher), “Kingston Town” (Lord Creator) en “Can’t Help Falling in Love” (Elvis) scoorden ze eigen wereldhits met o.a. “Sing Your Own Song”, “One In Ten”, “Food For Thought” en het onweerstaanbare “Red Red Wine”.

Met “Message Of Love” zetten ze hun zeemzoeterige boodschap extra in de verf. Als dit de toon is voor het nieuwe album, zijn we alleszins enthousiast. Ondanks de kleffe titel krijgen we meteen een zomers barbecuegevoel bij dit nummer. De traditionele reggaesound is tegelijk conservatief en tijdloos en we krijgen er spontaan een gelukzalig gevoel van. House Of Shem laat meteen hun toegevoegde waarde voor het album blijken en de synergie met Duncan Campbell smaakt als een soeplepel honing. Nogmaals, ondanks het kleffe thema is dit nét de muziek die we nodig hebben, want eindelijk staat de zomer voor de deur te trappelen. Hopelijk kunnen we deze jongens (vroeg of laat) eens in actie zien op één of ander zomers festival, het materiaal voor een knalset van enkele uren hebben ze alleszins zonder enige twijfel.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

53 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOJA - "The Day You Came" (feat. Rebelution, Ali Campbell & UB40)

Het is alweer van 2017 geleden dat het laatste album van SOJA uitkwam. Poetry in Motion was de opvolger van het succesalbum Born…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Nadia Nair

Having slowly perfected her craft in her home country of Sweden, the eccentric Gothenburg-based songstress, Nadia Nair is ready to reveal her debut album…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single Savannah

Dat britpop niet dood is bewezen Blur en Noel Gallagher door onlangs nieuwe, populaire, albums uit te brengen. Nu staat er een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.