Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single UB40 – “Home”

Gesteld dat er een kans is dat sommige mensen UB40 niet kennen, hier een korte inleiding. UB40 is een band uit Birmingham die werd opgericht eind jaren zeventig. De band heeft meerdere monsterhits op zijn naam staan. Het zou ons veel te ver leiden om ze allemaal op te sommen. Op Spotify heeft de band al meer dan een miljard streams verzameld en de teller blijft gestaag doorgaan. UB40 is simpel gesteld reggae, en dat staat al ingegroefd in zeer veel langspelers sinds het begin van de jaren tachtig.

Ter voorbereiding van de nieuwe lp die binnenkort uitkomt, werden de fans dit jaar reeds verrast met “Gimme Some Kinda Sign“. Best een goed nummer op zich, maar om nu onmiddellijk van de daken te schreeuwen dat UB40 een nieuwe song heeft, neen, dat zeker niet. “Home” is toch van een ander kaliber dan. Dit is echt een klassieke reggaesong geworden die er ons na tien seconden luisteren al aan herinnert hoe goed UB40 eigenlijk is. “Home” is een aanstekelijk nummer geworden dat perfect past bij de obligate barbecue tijdens de zomer. De nieuwe song is heel laidback en chill, maar heeft ook een pakkende tekst. De tekst gaat over een koppel of een gezin dat niet aanvaard wordt door de mensen rondom hen, en nu moet er beslist worden of ze zullen verkassen of blijven om de confrontatie aan te gaan. Maar luister zelf ook eens goed naar de tekst, want meerdere interpretaties zijn mogelijk. Samengevat kunnen we zeggen dat dit een heel goede reggaeschijf is met een universeel thema. UB40 is zeker nog niet uitgezongen!

Op 19 april komt de nieuwe lp UB45 uit, met alvast de twee bovenstaande nummers, nog ander materiaal, en herinterpretaties van enkele van hun grootste hits. We zijn oprecht benieuwd. Die nieuwsgierigheid kan van ons afgeschud worden op 29 juni op Spoorpark Live in Tilburg, op 29 november in de Ziggo Dome in Amsterdam en op 1 december in de Lotto Arena in Antwerpen.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Blue - "Home"

Soms hoor je eens een artiest passeren en kan je je niet anders dan afvragen hoe het komt dat die geen groter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat For Lashes – “Home”

Nog ruim een maandje moeten we wachten op de nieuwe langspeler van Bat For Lashes, daar die op 31 mei verschijnt. The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.