Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sparks, Adam Driver & Marion Cotillard – “So May We Start” (feat. Simon Helberg)

Sparks valt maar al te snel onder het label “hebben één hit gehad en dat was het zowat”, maar iedereen die al wat dieper in hun discografie heeft gedoken, langs albums als Kimono My House en No.1 in Heaven, weet dat de gebroeders Mael toch wel ondergewaardeerd zijn. Ook cult-regisseur Edgar Wright weet dat, want in de ‘muzieknieuwtjes van de week’ van een tijdje terug kon je al lezen dat er een documentaire over de band zit aan te komen. Zelf hebben de twee broers zich ook verdiept in de filmwereld, aangezien ze het script geschreven hebben voor de aankomende film Annette, die uitkomt op 6 augustus. Voor de soundtrack brengt Sparks nu een nieuw nummer, “So May We Start”.

Kijk, Sparks blijft Sparks. De hoeken liggen er al zowat vijftig jaar af. Het nummer is dan ook eerder een ‘inleiding tot breaking the fourth wall’ dan dat het muzikaal op zichzelf probeert te staan. De titel verwijst vooral naar de vraag of de film nu eindelijk eens mag beginnen, en het publiek in de zaal wordt dan ook vriendelijk verzocht ‘to please shut up and sit’. Het nummer zou wel eens goed in de eerste scène van Annette gehoord kunnen worden. De band heeft de sterrencast van de film alleszins kunnen strikken voor het nummer, want zowel Oscar-genomineerde Adam Driver, Oscar-winnares Marion Cottilard als Simon Helberg (die van The Big Bang Theory) zijn van de partij. Vooral die eerste toont dat hij toch wel wat zangtalent heeft, moeten we toegeven. “So May We Start” is gewoon quirky en grappig zoals alleen Sparks dat kan zijn.

Instagram / Twitter / Facebook

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

152 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Sparks @ Ancienne Belgique (AB): Muziek als theateropvoering

‘Het moet je ding zijn.’ ‘Je bent fan, of snapt er helemaal niets van.’ Het zijn maar enkele van de vele manieren…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (10 mei - 16 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
LiveRecensies

Sparks @ Ancienne Belgique (AB): Een onvergetelijk feest van klassiekers en nieuw werk

De heren van Sparks zijn helemaal terug van nooit weggeweest. De broers Ron en Russell Mael staan al bijna vijftig jaar lang…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.