banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Convenience – “Fever”

Bijna exact een maand geleden maakte ons muziekliefhebbend hart plots een sprongetje van geluk. Uit het niets was daar plots een nieuwe single van Kings of Convenience, meer dan tien jaar na de laatste. Het werd alleen maar beter toen “Rocky Trail” zelfs slechts een voorsmaakje bleek te zijn, want Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe brengen binnen een kleine maand een nieuwe plaat uit. Peace or Love wordt op die manier de vierde plaat van het Noorse duo, die volgend jaar ook door het Koninklijk Circus zal weerklinken. Heel veel leuk nieuws dus voor alle indiepopliefhebbers, en we zullen er nog een schepje bovenop doen – we zijn nu toch bezig. Na het succes van de vorige single, besloten de twee om met “Fever” nog een tipje van de sluier op te tillen.

“Fever” ligt eigenlijk perfect in de lijn van de vorige single, al gaat het er vandaag ietwat gemoedelijker aan toe. Met een zomers, chill gitaartje komt de track op gang, waarna de twee de zonsondergang tegemoet lijken te zingen. Geleidelijk aan komen er wat begeleidende strijkers bij kijken, waardoor de rand van de zon alleen maar meer richting goud neigt. Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe zorgen ervoor dat alle zorgen van je schouders vallen en je rustig van je avond kan genieten. Een “Fever” was de afgelopen maanden iets wat je absoluut wilde vermijden, maar als het die van Kings of Convenience is, dan mag die er zeker zijn.

Op 21 maart 2022 speelt de band in Het Koninklijk Circus en op 18 juni 2021 verschijnt de nieuwe plaat Peace Or Love.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramkot - "Fever"

‘Rock-‘n-roll will never die!’ verkondigde Måneskin-frontman Damiano David enkele maanden geleden nog op het Eurovisiesongfestival. We moeten hem in zekere zin wel…
AlbumsRecensies

Against The Current - fever (★★★): Succesvol terug naar vroeger

Het is al van 2015 geleden dat de Amerikaanse band Against The Current nog een ep uitbracht. In 2016 en 2018 verschenen…
AlbumsRecensies

Kings of Convenience – Peace Or Love (★★★): Ingetogen propere fluisterliedjes

Eirik Glambek Bøe en Erlend Øye zijn terug. De twee Noren brachten in de jaren nul vier albums uit en wisten zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.