Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney – “Worry With You”

Er zijn maar weinig bands uit de jaren negentig die zo’n sterke comeback wisten te maken dan Sleater-Kinney. Het Amerikaanse riot grrrl trio kwam in 2015 na een hiatus van 10 jaar terug op de proppen met het sterke No Cities to Love. The Woods uit 2005 werd ook al als een moderne klassieker bestempeld, dus het zag er naar uit dat Sleater-Kinney goed en wel de transitie naar de 21ste eeuw gemaakt had. Daar kwam daar toch nog een deukje in na het matig onthaalde The Center Won’t Hold, van twee jaar terug. Een beetje te artsy klonk het. Maar ja, tegen producent St. Vincent zeggen dat ze niet té artsy mag zijn, heeft ook weinig zin natuurlijk. Voor het eerst sinds 1996 zit de band zonder drummer Janet Weiss, maar dit weerhoudt hen er niet van binnenkort een nieuw album, Path to Wellness, uit te brengen, waarvan we nu de eerste single krijgen.

De matige receptie van The Center Won’t Hold had veel te maken met de “acquired taste” die het album toch wel vereiste. De band sloeg een nieuwe richting in, die niet iedereen, zeker diegenen die de riot grrrl-roots van het drietal gewoon waren, kon appreciëren. “Worry With You” zet die nieuwe lijn duidelijk verder. De duidelijk aanwezige fuzzy bas en groovy drums geven het nummer zelfs iets funky. Catchy is het alleszins zeker, en het refrein toont met lijnen als ‘If I’m gonna fuck up, I’m gonna fuck up with you’ dat Sleater-Kinney ook in staat is tot behoorlijk aandoenlijke sentimenten, en niet enkel rebels geschreeuw. De productie durft soms wat trippy te zijn, wat “Worry With You” ook een uniek kantje geeft. Allemaal goed en wel, maar het is ook te hopen dat Sleater-Kinney op hun aankomend album ook wel met nummers durft komen waar de kapotte drumsticks nadien vervangen moeten worden en de gitaren van nieuwe snaren voorzien. Die Sleater-Kinney schijnen we echter voorlopig kwijt te zijn.

De nieuwe Sleater-Kinney plaat is te beluisteren vanaf 11 juni.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

120 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sleater-Kinney - Path of Wellness (★★½): Ergens tussen vroeger en later

Binnen de categorie ‘feministen met gitaren’ zijn de dames van Sleater-Kinney ongetwijfeld levende legendes te noemen. Er zijn maar weinig bands, van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney - "High in the Grass"

Met albums als Dig Me Out en The Woods achter je kiezen, verdien je het wel eens om iets anders uit te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mourn - "Men"

Het Spaanse trio Mourn maakt zich op voor een nieuw album. Na de vorige plaat, Sorpresa Familia, vond drummer Antonio Postius het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.