Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meat Wave – “Tugboat”

Bands die erin slagen om goede muziek te maken en toch net onder de radar te blijven, daar houden we wel van. Meat Wave is een Amerikaans trio dat punk, rock en noise mengt tot een schitterend brouwsel. Sinds 2011 bestaan ze, en ze hebben ze ook al drie albums. Op het laatste album The Incessant stond Steve Albini aan de knoppen en dan weet je dat het geen tweederangsmuzikanten zijn. In de aanloop van een nieuwe ep, Volcano Park, is deze “Tugboat” een eerste single.

En “Tugboat” begint met een strakke drum en een eerder brave riff. Als de stem invalt wordt het net iets straffer, maar het is pas bij het overgangsstuk dat de band laat horen wat ze kunnen met wat tegendraadse stukken die constant in een melodisch jasje worden gestoken. De stem voert dikwijls de juiste agressie aan en de drum bepaalt constant het juiste ritme. Halverwege valt het nummer even stil, maar dat is meer dan de spreekwoordelijke stilte voor de storm. Daarna vuurt dit nummer namelijk naar een heerlijke einde waarbij ze ook laten zien dat er niet altijd een stem nodig is om de juiste agressie uit te stralen.

Meat Wave is geen hoogvlieger qua aantal fans, maar kwalitatief is het een fantastische band. Voor elke liefhebber van punk/noise is deze band een absolute aanrader. Op 11 juni volgt dus een volgende ep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "Nightage"

Vorige maand vertelden we jullie al dat er een speciaal project zit aan te komen van punkveteranen Descendents. De Californische band nam…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Two And A Half Girl - "Worse Days"

Na de flauwe sitcom Two and a Half Men bestaat er dus ook een band die de inspiratie gezocht heeft bij Charlie…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pardoner - Came Down Different (★★★½): Dezelfde formule, dezelfde kwaliteit

Twee dagen. Langer had deze punkband uit San Francisco niet nodig om van hun derde langspeler iets tastbaars te maken. Bovendien zag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.