Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic – “Kids (Don’t End Up Like Me)”

The Academic fungeert al enkele jaren als vrolijke zonnestraal in het druilerige Ierland. De vier jongens kwamen de muziekwereld ingestormd met hun debuutplaat Tales From the Backseat, maar deemsterden daarna een beetje weg. Met Acting My Age bracht de band vorig jaar nog wel een leuk ep’tje op de markt, maar deed daarmee ook niets wereldschokkends. Stilzitten hebben de Ieren daarna in elk geval niet meer gedaan, of toch niet helemaal. Met “Kids (Don’t End Up Like Me)” brengen ze vandaag een nieuw oud nummer uit. Via TikTok gebruikte het viertal een demo van de song, waarna fans smeekten voor een officiële release, en zo geschiedde. Doordat het nummer al jaren geleden werd gemaakt, begonnen ze echter wel helemaal vanaf de basis, met een plezant eindresultaat.

Uiteindelijk doet The Academic op “Kids (Don’t End Up Like Me)” helemaal niets onverwachts, maar dat vragen we ook niet van de jongens. Met een stevig tempo komt het nummer op gang, waarna frontman Craig met zijn stem de boel helemaal op gang trekt. In de refreinen krijgen we opnieuw die klassieke sound te horen, waarmee de band naam maakte enkele jaren geleden. Een fijne mix van indiepopgitaartjes en plezante, makkelijk mee te zingen teksten. Eentje om op mee te brullen op de festivals dus, maar geen speciale single. Dat is uiteindelijk helemaal niet erg, want The Academic is sowieso een band waarmee je je live eens goed kan amuseren.

“Kids (Don’t End Up Like Me)” is overigens het eerste voorsmaakje van Community Spirit, de nieuwe ep van The Academic die op 9 juli het levenslicht zal zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1690 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

The Academic @ Botanique (Rotonde): Energiek rockfeestje

Soms durven we al eens te vergeten dat Ierland buiten U2 nog heel wat ander muzikaal talent kent. Zo staken bijvoorbeeld al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Academic - Sitting Pretty (★★): Eerder nors dan fors

De moeilijke tweede. Het is een beruchte vloek die in het muzieklandschap gevreesd wordt, want na een geslaagd debuutalbum slagen er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic - "My Very Best"

Er was een tijd waarin jonge bandjes van aan de andere kant van het Kanaal vrolijke indierock op ons afvuurden. Daar is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.