Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single POM – “Kim”

© Sophie Koterus Korting

Net als bij ons, zitten er ook bij onze Nederlandse noorderburen tal van talentvolle bandjes verscholen waar je hoogstwaarschijnlijk nog nooit van hoorde. Een van onze ontdekkingen van afgelopen releasedag is POM, en laat ons eerlijk zijn, met zo’n bandnaam kan je op zich nog weinig verkeerd doen. De Amsterdammers hebben daarbovenop naar eigen zeggen nog eens een eigen genre gecreëerd: fuzzpop. Veel mooie woorden dus, maar de daden mogen er zeker zijn. Het vijftal brengt nu met “Kim” zijn vierde single uit, en die belooft bijzonder veel goeds.

Fijne drums en een leuke gitaar zetten op de nieuwste creatie van POM meteen de toon, waarna de frontvrouw de boel in handen neemt. De britpopinvloeden trekken “Kim” steeds meer op gang, om dan in de refreinen tot een hoogtepuntje te komen. De single heeft iets weg van bands als The Ting Tings en Wolf Alice, maar dan nog toegankelijker. Uiteindelijk volgt er nog een bijna schattige breakdown, om dan nog een laatste keer alles kapot te knallen. De Nederlanders hebben er met POM dus ongetwijfeld een straffe jonge wolf bij, die we nu al heel graag zouden terugzien op een of ander festival zodra dat weer kan!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

POM - We Were Girls Together (★★★½): Leuk, leuk, leuk!

Jonge veelbelovende bands schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, maar het is vaak pas met de release van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.