AlbumsRecensies

Zoe Wees – Golden Wings (★★★½): De stem van een generatie

Op haar vijftiende raapte een jong, schuchter meisje al haar moed bij elkaar en besloot ze zich in te schrijven bij de Duitse versie van The Voice Kids. In de derde ronde eindigde haar tv-avontuur, maar haar passage in het populaire format bleef niet onopgemerkt en het leverde haar zelfs een platencontract op. Haar debuut als volwassen artiest ging dan ook niet onopgemerkt voorbij, want met haar eerste single “Control” haalde ze in ons land alvast de top tien. Zoe Wees staat nog maar in het begin van haar carrière, maar dat het een echt succesverhaal zal worden, is al zeker.

Haar debuutsingle was niet voor niets een onwaarschijnlijk grote radiohit, want zelden zijn er stemmen die zo’n kracht en emotie met zich meedragen. Ondanks dat iedereen het liedje wellicht al eens gehoord heeft, is het nummer het ultieme startschot voor haar debuut-ep Golden Wings. Ook “Girls Like Us” en “Ghost” zijn ons sinds de release bijgebleven dankzij de onwaarschijnlijk sterke vocale passages van Wees, die op beide nummers ook iets pittiger durft uit te pakken qua popmelodie.

Naast de drie bekende nummers, krijgen we ook twee gloednieuwe nummers te horen waarop Zoe Wees haar status als toekomstige superster volledig waarmaakt. “Hold Me Like You Used To” heeft die lichte dramatische toets, die we tot nu in elk liedje van haar konden terugvinden en toch nog steeds heel oprecht overkomt. Met “Overthinking” heeft ze bovendien een potentiële toekomstige hit geschreven, die vooral dankzij het meezingbare refrein blijft hangen en je wederom kippenvel bezorgt door haar onvergelijkbare stem.

Alle ogen staan op Zoe Wees gericht en ook niet onterecht. De Duitse nieuwkomer heeft een stem die werkelijk uniek is en je ook meteen herkent. Op haar eerste ep Golden Wings houdt de negentienjarige zich vocaal nooit in, maar het voelt ook nooit te overdreven aan. Haar popliedjes kennen namelijk een mooie balans tussen overdonderende refreinen, ingetogen strofes en goede instrumentatie. Een gigantisch internationaal succes lonkt als ze het niveau van haar oerdegelijke eerste ep weet te behouden.

Instagram / Facebook / Website

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zoe Wees - "Daddy's Eyes"

De Duitse zangeres Zoe Wees kende haar start bij The Voice Kids, waarna ze opgepikt werd door Sony en er een contract…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moli - "Crying in the Swimming Pool"

De Brits-Belgische Moli bracht in 2021 de zeer fijne ep Préface uit, waar ze op een heerlijke retro sound afwisselde tussen Engels…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zoe Wees - "Ghost"

De achttienjarige Zoe Wees startte haar carrière in 2019 toen ze haar nummer “Hibernating” samen met Moonbootica uitbracht. Haar doorbraak kwam er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.