Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Nas X – “SUN GOES DOWN”

Aanstaande zomer verschijnt de eerste langspeler van Lil Nas X. Drie jaar geleden leerden we hem kennen met “Old Town Road” en sindsdien scoorde hij zo nu en dan nog een hit, zoals “Panini” en “Rodeo”. Na het uitbrengen van een ep twee jaar geleden werd het wat stiller, maar eerder dit jaar werd Lil Nas X plots terug hot topic. In de videoclip van “MONTERO (Call Me By Your Name)” zagen we de zanger twerken met de duivel en paaldansen zoals alleen FKA Twigs dat heeft voorgedaan. Ondertussen kregen we een extended version van dat lied, net als een instrumentale en a capella versie. Nu de titeltrack van het debuutalbum is uitgemolken, is het tijd voor een nieuwe single.

Met een rustige beat en een elektrische gitaar schippert Lil Nas X deze keer tussen een ballade en een vrolijk dansbaar lied, zoals we van hem gewoon zijn. Lil Nas heeft het over zijn jeugd, over hoe hij als tienjarige door zijn vriendjes wat gepest werd en zich eenzaam voelde. De zanger mag dan wel openhartig zijn, helemaal overtuigen doet hij niet. De muziek is iets te eentonig en komt langdradig over. ‘I’ma make my fans so proud of me’, klinkt het, maar trots zal dan toch eerder op andere prestaties dan deze single van toepassing zijn.

Op 22 mei treedt Lil Nas X op tijdens SNL en aanstaande zomer verschijnt het debuutalbum MONTERO. Een exacte releasedatum is nog niet gekend.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single skaiwater - "light!" (feat. Lil Nas X & 9lives)

skaiwater bracht in 2019 een eerste ep uit en sindsdien kwam de Britse rapper met de regelmaat van de klok met nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Nas X - "J CHRIST"

Afgelopen jaar stond Lil Nas X op Rock Werchter en ondanks dat zijn optreden zelfs voor de mensen achteraan de weide niet…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.