AlbumsRecensies

Lil Nas X – 7 EP (★★★½): Verder galopperen op het succes

Het begon aanvankelijk als een grap op de muzikale app TikTok, groeide dan uit tot een wereldhit met dank aan Billy Ray Cyrus en werd vervolgens op de commerciële radio grijsgedraaid tot het onze oren uitkwam. Lil Nas X, geboren als Montero Lamar Hill, scoorde met zijn hit “Old Town Road” zonder twijfel een van de hits van het jaar. Ondertussen zijn we het wel al wat beu gehoord, Hill komt dus op het juiste moment met nieuwe muziek. Zijn debuut-ep 7 EP lijkt dan ook direct verder te borduren op dat succes.

Dat Lil Nas X zijn wereldhit nog niet vergeten is, is direct duidelijk. De albumhoes wordt gesierd door een paard en het eerste nummer is al direct “Old Town Road”, de Billy Ray Cyrus versie. Als we daar eindelijk voorbij zijn, schotelt Hill ons met “Panini” direct een modern hiphopnummer voor. Interessante videoclip ook voor dat lied, waarop dezelfde scène constant herhaald wordt. Een strakke flow en het gros aan hedendaagse hiphopelementen maken er een respectabel nummer van. Hierna kijken we wel even op. Staat onze shuffle aan? Want opvolger “F9mily (You & Me)” is gewoon een popsong en toont een volledig andere kant van de man uit Atlanta. Zijn wereldhit kwam in de spotlights door de unieke mix van country en hiphop, en op 7 EP mixt de jonge rapper opnieuw meerdere ingrediënten door elkaar. “Kick It” bevat een saxofoon en op “Bring U Down” horen we een gitaar, wat zorgt voor een leuke insteek die direct kan boeien. Het toont aan dat Lil Nas X nog met ideeën zit en dat hij geen eendagsvlieg hoeft te zijn.

“Old Town Road” was enorm meezingbaar, en ook de andere nummers zijn dat. Na enkele luisterbeurten nestelt elk nummer zich in je onderbewustzijn, waarna je er een hele week mee in je hoofd zit. De populaire rapper bewijst dat hij niet bij dat ene lied wil blijven en weet te overtuigen. Het is allemaal verpakt om te scoren, maar het blijft allemaal creatief genoeg. Toch is het jammer dat die ene hit er dubbel moet opstaan. Elke persoon op aarde kent het ondertussen al, waardoor de andere songs wat in de schaduw blijven, en dat hoeft eigenlijk niet. Die andere exemplaren kunnen namelijk op hun eigen benen staan. We vernoemden “Kick It” al,  waarop we in een rustige flow komen en ons afvragen welk genre we er eigenlijk op moeten plakken. Lil Nas X lijkt een rapper te zijn die buiten de lijntjes wil kleuren, wat we alleen maar kunnen aanmoedigen.

Het langste nummer op 7 EP klokt af op twee minuten en 37 seconden. In totaal duurt de volledige ep slechts achttien minuten en met beide versies van “Old Town Road”, schiet er eigenlijk niet zo heel veel muziek over. Op die nieuwe nummers horen we echter wel dat Lil Nas X de juiste stappen neemt. Als je Cardi B kan inlijven, is het duidelijk dat het de bedoeling is dat je doorbreekt. Met 7 EP lijkt de man vastberaden om aan de top te blijven en we hebben het voorgevoel dat dat album niet al te lang op zich zal laten wachten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Nas X - "Late To Da Party" (feat. Youngboy Never Broke Again)

Ondertussen kan hij zijn hits niet meer op één hand tellen, want haast elke single die Lil Nas X uitbrengt lijkt de…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2021 die je niet mocht missen

Natuurlijk is het fijn als je favoriete band na enkele jaren afwezigheid nog eens een album uitbrengt, maar het is minstens even…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Nas X - MONTERO (★★★★): Veel meer dan een one-hit wonder

Lil Nas X heeft er al een druk jaar op zitten. De Amerikaan ging niet alleen al naar de hel en de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.