Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Atlas Genius – “Elegant Strangers”

Atlas Genius is terug van weggeweest. Voor lezers die hen niet kennen: Atlas Genius bestaat uit twee Australische broers (Keith en Michael Jeffery) die samen met drie bandleden alternatieve popmuziek brengen à la Foster The People. Het erg catchy “Trojans” zorgde voor hun doorbraak bij het grote publiek, maar een fervent FIFA-speler kent mogelijks ook het nummer “If So“, dat werd gebruikt in FIFA 13 en in de hoofden van veel spelers is blijven plakken.

Het is alweer van januari 2019 geleden dat we werden getrakteerd op nieuwe muziek van Atlas Genius, maar toch bleef frontman Keith Jeffery niet stilzitten tijdens de lockdown. Jeffery was als enige in Australië terwijl de andere bandleden in Los Angeles verbleven. Hij besloot om alleen het land te verkennen en elke donderdag op een mooi plekje een oud nummer of een cover op te nemen via hun Youtube-kanaal.

De nieuwste single van Atlas Genius heet “Elegant Strangers” en doet ons wat denken aan Tame Impala en Compact Disk Dummies. Het nummer blijft echter wel hangen in een soort monotoon vacuüm waaruit het niet echt ontsnapt. De gitaarsolo naar het einde toe is weinig verrassend en het nummer is minder catchy dan we van hen gewend zijn. Atlas Genius werkt aan een nieuw album waarvan de releasedatum nog niet gekend is. Ze beloofden om in 2021 sowieso enkele nieuwe nummers uit te brengen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pond - 9 (★★★★): Dansbare stortvloed aan grooves en ritmes

Het negende album van de Australische psychedelischerockband Pond heet heel toepasselijk gewoon 9. Laat je niet misleiden door deze voor de hand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie - "Boundary Queen"

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar…
AlbumsRecensies

Geoff Wyld - Daydreamer (★★★★): Dagdroom die zowel zomers als venijnig aanvoelt

Met Geoff Wyld is het Nederlandse Zuid-Limburg een nieuwe psychedelische indieband rijker. Zanger/bassist Leroy Huis, gitarist Patrick Claessens en drummer Teun Wolfs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.