Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Atlas Genius – “Elegant Strangers”

Atlas Genius is terug van weggeweest. Voor lezers die hen niet kennen: Atlas Genius bestaat uit twee Australische broers (Keith en Michael Jeffery) die samen met drie bandleden alternatieve popmuziek brengen à la Foster The People. Het erg catchy “Trojans” zorgde voor hun doorbraak bij het grote publiek, maar een fervent FIFA-speler kent mogelijks ook het nummer “If So“, dat werd gebruikt in FIFA 13 en in de hoofden van veel spelers is blijven plakken.

Het is alweer van januari 2019 geleden dat we werden getrakteerd op nieuwe muziek van Atlas Genius, maar toch bleef frontman Keith Jeffery niet stilzitten tijdens de lockdown. Jeffery was als enige in Australië terwijl de andere bandleden in Los Angeles verbleven. Hij besloot om alleen het land te verkennen en elke donderdag op een mooi plekje een oud nummer of een cover op te nemen via hun Youtube-kanaal.

De nieuwste single van Atlas Genius heet “Elegant Strangers” en doet ons wat denken aan Tame Impala en Compact Disk Dummies. Het nummer blijft echter wel hangen in een soort monotoon vacuüm waaruit het niet echt ontsnapt. De gitaarsolo naar het einde toe is weinig verrassend en het nummer is minder catchy dan we van hen gewend zijn. Atlas Genius werkt aan een nieuw album waarvan de releasedatum nog niet gekend is. Ze beloofden om in 2021 sowieso enkele nieuwe nummers uit te brengen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.