Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Moving Stills – “Downlow”

Na lang wachten is het eindelijk zover: The Moving Stills komen met hun debuutalbum. De Australische psychpop- en rockband dropte sinds “Nineteen” in 2018 al regelmatig eens een single en bouwde ondertussen al een behoorlijke fanbase op, maar een werk van een iets grotere substantie dan een losse single liet voorlopig nog op zich wachten. Dat album zit er nu wel degelijk aan te komen en zou in november op de wereld moeten losgelaten worden. Eerste single “Downlow” is alvast een zomers pareltje om duimen en vingers bij af te likken en als extraatje krijgen we er zelfs een b-kantje bij, dat echter niet echt de moeite waard is.

Om het slechte weer van de afgelopen en komende dagen wat tegenwerk te bieden, lijkt “Downlow” wel extra zonnig te zijn. De gitaren klinken zoals gewoonlijk heerlijk frivool en zweverig, net als de zang, die ergens tussen de werkelijkheid en dromenland in dwarrelt. Naast dromerig, is de song nog eens enorm dansbaar ook. Het heerlijk swingende baslijntje in combinatie met de speelse, vrolijke drums geven zelfs de somberste einzelgänger onhoudbare dansbenen. Simpel gezegd, “Downlow” is een absolute topsingle en doet ons machteloos hunkeren naar dat debuutalbum. Als de andere nummers op die plaat zelfs maar in de buurt komen van deze single, zal dat ongetwijfeld een fantastisch debuut worden.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ashinoa - "Disguised in Orbit"

5 januari loste Ashinoa, een Franse experimentele rockgroep, de eerste single van hun komende album L’orée. De band uit Lyon bestaat sinds…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shay Hazan - "Afrobeatz"

“Afrobeatz” is de eerste single van het solo-debuutalbum van de Israëlische producer, componist en bassist Shay Hazan. In de internationale jazzscene had…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lazy Eyes - "Fuzz Jam"

De Australische psychedelischerockgroep The Lazy Eyes is ondertussen geen onbekende meer voor ons. Het viertal maakt al muziek sinds ze vijftien jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.