Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar – “Taliat”

Van de Saharawoestijn in Niger naar Los Angeles, dat is wat er Mdou Moctar het komende jaar te wachten staat. Desertblues, het genre geboren in de studios van toearegbands als Tinariwen en Imarhan, kreeg de voorbije jaren ook heel wat luisteraars in het Westen, en dat heeft Mdou Moctar en de zijnen een platencontract opgeleverd bij het prestigieuze label Matador Records. Als alles goed gaat, mag de Nigerese band zich klaarstomen voor het Bonnaroo Festival in september in Tennessee, waarna er nog een uitgebreide tour zal volgen. Daarvoor brengen ze nog even een album uit, waarvan we nu een laatste single krijgen.

De fundamentele onderdelen van zowat elk desertblues-nummer zijn ook op “Taliat” te vinden: duidelijk aanwezige, treurige gitaar met passionele backingvocals en ophitsend handgeklap. Moctar steelt hier echt wel de show, want met de galmende toon van zijn gitaar onderstreept hij duidelijk de ‘blues’ in ‘desertblues’. De prachtige Tamasheq-taal waarin het nummer gezongen wordt, drukt evenveel hartzeer uit zoals legendes B.B. King of Muddy Waters dat konden. Oude genres worden in een nieuw jasje gestoken, en “Taliat” is een sterk voorbeeld van waarom het genre dan ook opnieuw herleeft in de 21ste eeuw. Komende vrijdag komt Afrique Victime uit, het vijfde album van de band, en het is duidelijk dat deze absoluut niet over het hoofd gezien mag worden!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

179 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mdou Moctar – Funeral for Justice (★★★★): De woest in woestijn

Met Afrique Victime trapte Mdou Moctar in 2021 finaal de deur open naar mondiale bekendheid: het album werd opgepikt in menig eindejaarslijstje….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Imouhar"

‘De Jimi Hendrix van de woestijn’ is een titel die je niet zomaar verdient, maar Mdou Moctar gaat er toch al enige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Funeral for Justice"

Nu de filmwereld opnieuw gefascineerd is door barre woestijnen en verzengende hittegolven dankzij het tweede deel van Dune, voelen we ons gereed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.