Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fabian Rasti – “If Only You Knew”

© Vincent Leroi

Het is altijd spannend om te zien hoe de talenten die deelnemen aan De Nieuwe Lichting zich ontplooien in hun verdere muzikale carrière. Vandaag krijgen we zo het tweede nummer te horen van Fabian Rasti, die het in de editie van 2021 tot finalist schopte. Hij won de wedstrijd niet, maar maakte wel al vanaf de eerste noot indruk met het dromerige “Brazil”, over een onbereikbare liefde. “If Only You Knew” is het tweede liedje dat hij uitbrengt en ook deze keer spelen de thema’s liefde en verlangen een rol.

In net geen drie minuten wordt al snel een dromerige sfeer gecreëerd, zoals we verwachtten na “Brazil”. Het nummer opent met een simpele akoestische gitaar, maar krijgt steeds meer lagen. Zo komen er onder andere percussie en strijkers bij. De zwoele stem van Fabian klinkt op dit nummer iets minder ver weg en zo slaagt hij er beter in om ons mee te trekken in het verhaal, want ook de tekst is wederom pure poëzie. “If Only You Knew” is het perfecte melancholisch liefdesliedje geworden. Wij kunnen niet aan de drang weerstaan om stilletjes op de muziek mee te wiegen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Muzieknieuwtjes

BLUAI, Shaka Shams en ILA winnen De Nieuwe Lichting 2022!

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld: de winnaars van De Nieuwe Lichting 2022 zijn BLUAI, Shaka Shams en ILA. Een week lang…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2022

Tamino, Equal Idiots, Portland, SONS, Mooneye, Brihang, The Haunted Youth… stuk voor stuk bands die ons nationaal muzieklandschap al een tijdje kleur…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.