Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Ur Gonna Wish U Believed Me”

Cavetown is zo’n artiest die inspiratie put uit een schijnbaar bodemloze bron. De schare trouwe fans die hij de laatste jaren om zich heen verzamelde, moet nooit lang wachten op nieuwe muziek van de jonge Brit – en wat prijzen we ons gelukkig! Als zoon van een professionele fluitiste en een koordirigent stroomt het muzikale talent uiteraard door zijn aderen. Alles begon met enkele covers op YouTube en ondertussen bracht Robin ‘Robbie’ Skinner al vijf albums uit en talloze singles.

“Ur Gonna Wish U Believed Me” begint als een ingetogen nummer met bitterzoete lyrics. Na “Sharpener” van afgelopen oktober weten we dat ook donkere gedachten weerklank vinden in de muziek van Cavetown. De weemoedige lyrics staan deze keer sterk in contrast met een akoestische gitaar die het nummer iets hoopvols geeft. De zoete stem en zachte pianonoten wiegen ons bijna in slaap. Ook de gitaar tokkelt rustig verder, maar na een goeie drie minuten trekt Cavetown nog eens alle registers open. We worden wakker geschud door elektronische klanken, een geluid dat we niet meteen van Cavetown gewend zijn, maar dat ons zeker wel weet te bekoren. Het pianoriedeltje blijft herhaald worden, het refrein wordt nog een laatste keer kracht bijgezet en zo eindigt het nummer op een hoogtepunt.

Komt er – slechts een jaar na Sleepyhead – binnenkort een nieuw album aan van Cavetown? Sommige fans geloven in ieder geval van wel en speculeren volop over een aankomend conceptalbum; we houden voorlopig vol spanning Robbie’s social media in de gaten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "1994"

Ken je dat gevoel dat je zoveel te doen hebt, dat je werkelijk nooit klaar geraakt? Wel, dan raden we je aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.