Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN – “RUBBER BANDS”

Voor BERWYN haalden we in het verleden al een aantal keer de loftrompet boven en dat is vandaag niet anders. De Brit werd geboren in Trinidad & Tobago, maar verhuisde naar Londen om er een nieuw leven te beginnen. Dat nieuwe begin verliep echter niet helemaal volgens plan en zo kwam BERWYN al snel in een vuil en leeg huurpand terecht. Heel even verzeilde hij zelfs op straat, maar dat is intussen verleden tijd. Met zijn muziek en proza veroverde hij het afgelopen jaar de harten van heel wat muziekliefhebbers en haalde hij in januari een roemrijke tweede plaats in de prestigieuze BBC Sound of 2021-lijst. In ons interview met hem vertelde hij dat hij bezig was aan een nieuw project en dat komt nu steeds dichterbij. TAPE 2 / FOMALHAUT verschijnt op 18 juni en daar krijgen we met “RUBBER BANDS” een nieuwe worp uit.

Voor “RUBBER BANDS” kiest BERWYN voor een iets toegankelijkere sound zonder zijn karaktervolle eigenheid te verliezen. Het refrein is verrassend catchy en toch zit er weer iets in waardoor het niet aanvoelt als een doordeweeks refreintje dat niets om het lijf heeft. De afwisseling van de hoge en diepe stem geeft het nummer kleur en zorgt ervoor dat je gefascineerd blijft luisteren. De lyrics in “RUBBER BANDS” zitten bovendien feilloos in elkaar, vol subtiele poëzie, en geven je als luisteraar een inkijk in het brein van deze muzikale duizendpoot. BERWYN blijft evolueren en verbazen met zijn nieuw werk, waardoor het nog meer uitkijken is naar zijn nieuwe project!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1592 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ibeyi - Spell 31 (★★★): Eclectische verderzetting

In 2016 zaten ze samen met Zendaya aan de zijde van Beyoncé op een trap tijdens dier laatste befaamde Lemonde visual album,…
2021FeaturesUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2021: Een terugblik

Er vergaat geen dag waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag weer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BERWYN - "MIA"

BERWYN haalde dit jaar de selectie van BBC Sound of 2021, waar hij een knappe derde plaats behaalde en zich daarmee nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.