Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dotan – “Satellites”

De Nederlandse singer-songwriter Dotan regeerde rond 2014 de hitlijsten met zijn vrolijke folkpopliedjes “Home” en “Hungry“, maar een paar jaar later bleek hij ons allemaal bij de neus te hebben genomen. De overtollige liefde die de man via sociale media kreeg, bleek allemaal van zichzelf te komen. Een narcissuscomplex zullen we het uit respect niet noemen, maar dankzij al die nepaccounts werd hij genadeloos de grond in geboord door zijn fans. Het was dus geen verrassing dat Dotan even van de aardbol leek verdwenen te zijn, maar heel voorzichtig kwam hij vorig jaar terug boven water, met nieuwe muziek natuurlijk. Geleidelijk aan begon de jonge Nederlander singles te lossen, die uiteindelijk zullen leiden naar een derde plaat eind deze maand.

Van dat album krijgen we vandaag de titeltrack te horen en die bevestigt alleen maar onze vermoedens na zijn vorige releases. Dotan doet het tegenwoordig niet meer enkel met zijn gitaar, maar gebruikt nu ook heel wat aanvullende elektronica en synths. Op “Satellites” neigt hij daarmee zelfs even richting Bon Iver, al klinkt hij natuurlijk niet zo doordacht als Justin Vernon en co. Een verdienstelijke poging is het in elk geval wel, want het nummer komt rustig en dromerig op gang. Een lichte piano zet de toon en de Nederlander klimt enkele octaven hoger met zijn stem. In de refreinen probeert hij het allemaal wat grootser te laten klinken door er een soort poppy melodie aan toe te voegen, en dat lukt hem ook. We kunnen niet eeuwig boos blijven op Dotan, dus we moeten hem wel meegeven dat hij met “Satellites” een degelijk nummer heeft gefabriceerd.

Op 28 mei brengt Dotan zijn nieuwe plaat Satellites uit.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

847 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Compact Disk Dummies: 'De inspiratie kwam er na een week met veel wijn en een playstation'

Compact Disk Dummies is niet meer weg te denken uit onze Belgische muziekscene. Toen Lennert en Janus in 2012 Humo’s Rock Rally…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dotan - "Bleeding"

Wie de Nederlandse singer-songwriter Dotan op sociale media volgt, zag enkele dagen geleden een telefoonnummer met een boodschap staan. ‘I have a…
AlbumsRecensies

Compact Disk Dummies - Satellites (★★★½): Onmogelijk stilzitten

Twee al eerder verschenen nummers, twee nieuwe nummers en één remix: zo zit de nieuwste ep van Compact Disk Dummies in elkaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.