Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucy Blue – “Your Brother’s Friend”

Het was alweer even geleden sinds we nog iets van Lucy Blue hadden gehoord, maar onze Grote Beer van Morgen slaat weer toe. De Ierse tiener kwam begin februari in ons leven met haar debuutsingle “See You Later” en wist ons hartje meteen te veroveren. Nu vraag je je waarschijnlijk af: ‘Hoezo zijn jullie er zo zeker van dat Lucy een gouden toekomst tegemoet gaat als jullie nog maar een nummer van haar hebben gehoord?’. Wel, de zangeres gaf begin dit jaar al aan dat er nog voor december een debuutplaat klaarligt, en na menig opzoekwerk kwamen we te weten dat ze daarvoor samenwerkte met topproducers als Fred Again (Ed Sheeran, Stormzy), Two Inch Punch (Sam Smith, Jessie Ware) en Justin Parker (Rihanna, Lana Del Rey). Het kan dus bijna niet anders dan een fantastische carrière worden die de jongedame tegemoet gaat, en dat bevestigt ze vandaag met haar tweede single “Your Brother’s Friend”.

Op haar nieuwste creatie trekt Lucy Blue de dromerige poplijn door die ze zelf creëerde. Veel heeft “Your Brother’s Friend” dus niet om het lijf, maar wat er gebeurt, mag er zeker zijn. Een wazige gitaar en een beatje dat door de wolken zweeft, zijn de twee basisingrediënten van een vier minuten durende reis door de wereld van de Ierse zangeres. In de refreinen klaart de waas dan even op voor een fijne opflakkering, die we ongetwijfeld nog op menig radiozender zullen terughoren. Lucy Blue durft dus wel even naar de ietwat commerciële pop te neigen, maar verraadt haar eigen stijl daar niet mee. Je zou kunnen zeggen dat het nummer in zijn geheel iets wegheeft van Billie Eilish, maar daar moeten we ook niet in overdrijven. Achttien jaar is ze, Lucy Blue, maar ze weet verdomd goed waar ze mee bezig is.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

974 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucy Blue - "Pilot"

De ster van de Ierse Lucy Blue begint steeds harder te rijzen en dat is geen wonder. In januari schoven we haar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Lucy Blue - "See You Later"

Lucy Blue is voor velen nog een onbeschreven blad, maar de grote spelers in de muziekindustrie zijn wel al helemaal weg van…
FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: Lucy Blue & David Numwami

Bijna elke dag ontdekken we bij Dansende Beren nieuwe acts die we vanaf dan nauwlettend in de gaten houden. Sommigen maken zulke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.