Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucy Blue – “Graveyard”

Als er echt talent aanwezig is, dan wordt dat uiteindelijk ook altijd opgemerkt. Vraag dat maar aan de Ierse Lucy Blue, die al sinds haar eerste releases het etiket van ‘veelbelovend’ kreeg opgeplakt. Nadat wij haar bekroonden tot een ‘Grote Beer van Morgen’, ging ook de bal aan de andere kant van het Kanaal aan het rollen. Zo nu en dan passeerde ze op een van de BBC Radio’s, maar ze mocht daarnaast ook fungeren als voorprogramma van George Ezra. Ondertussen heeft de 21-jarige zangeres twee ep’s onder de arm, dus uitgezongen is ze nog lang niet.

En gelukkig maar, want met het nieuwe “Graveyard” heeft Lucy Blue de ideale soundtrack voor een gure herfst gemaakt. Een gigantisch minimalistische single, die net daardoor nog meer weet te raken. Met niet meer dan een piano en een licht elektronisch bewerkte stem zorgt de Ierse voor emotie en melancholie in overvloed, wat op zijn beurt weer aan pakweg een vroegere Billie Eilish doet denken. ‘I’ll make your summers, feel like winter’, zingt ze in de breekbare refreinen die tegelijkertijd heel krachtig aanvoelen. “Graveyard” is met andere woorden een nummer dat je bij de keel grijpt, om je dan een warme knuffel te geven. En dat alles terwijl de regendruppels langs het raam naar beneden glijden.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2200 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Blue - "Home"

Soms hoor je eens een artiest passeren en kan je je niet anders dan afvragen hoe het komt dat die geen groter…
2021Uitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2021: Een terugblik

Er vergaat geen dag waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag weer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucy Blue - "First Man On The Moon"

Ruim een jaar geleden stond Lucy Blue nog helemaal nergens, maar ondertussen heeft de Ierse zangeres een aardig parcours kunnen afleggen. Inmiddels…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.